[Total: 1 Average: 5]

Chiar daca ai un balcon uzat in exterior, chiar daca nu ai prea mult timp si fonduri sa te apuci de renovare, poti sa ii dai un aer fresh cu ghivece colorate.

Ca idee, design-ul unui ghiveci si culoarea sa influenteaza aspectul general al balconului. De asemenea, pasionatii de peisagistica vor acorda atentie si relatiei dintre „floare-ghiveci”, indiferent daca aceasta e naturala sau artificiala. Despre avantajele alegerii unei plante artificiale am mai discutat pe blogul nostru. Sa revenim la ghivece.

Indiferent de materialul din care acestea sunt confectionate, spuma, ceramica, plastic sau metal, mici sau mari, va puteti juca cu ele la nesfarsit, din punct de vedere vizual. De exemplu, un perete exterior sau interior al unui balcon invechit poate sa prinda viata daca e decorat cu ghivece multicolore suspendate. Pe de alta parte, cateva ghivece din spuma, inscriptionate cu numele plantelor, formeaza o mini-gradina chic, indiferent daca respectivele flori sunt naturale sau artificiale.

La randul lor ghivecele pot fi decorate cu tot felul de accesorii (paiete, dantela, fundite, stelute, scoici, etc.) prin care va puteti personaliza balconul. Sunt totusi cateva lucruri de care ar fi bine sa tii cont cand iti alegi designul de ghiveci.

 Dimensiunea potrivita, cheia catre o imagine de ansamblu ideala

Ghiveciul trebuie sa se adapteze dimensiunii si tipului plantei, dar si spatiului din balconul tau. O planta prea mare intr-un vas mic va arata disproportionat si va avea de suferit, mai ales daca planta este naturala, iar un ghiveci cu o gura prea larga intr-un balcon stramt ca latime dar mai lung, o sa incarce si mai mult spatiu si o sa dea senzatia de sufocare. In plus, nu numai dimensiunea ghiveciului este importanta, ci si materialul din care acesta este realizat.

Ghivece din plastic sau spuma solida – o alegere inteleapta

Ghivecele din plastic sunt usoare si rezistente, ceea ce le face sa fie tot mai cautate. Cele mai noi modele de ghivece sunt realizate din spuma solidă ușor flexibila si sunt captusite cu folie de plastic neagră pentru a nu lasa apa sa curga pe jos.

Marele avantaj al ghivecelor din spuma solida este ca sunt dispinibile intr-o gama de culori foarte vii si vesele. Pot fi combinate usor sau pot fi utilizate in aceeasi culoare pentru un efect uniform.