[Total: 2 Average: 5]

Un accesoriu comun, simpla lumanare parfumata atat de intalnita in fiecare casa ascunde un adevar cam trist: este toxic. Se pare ca fumul pe care il emana esta la fel de toxic pentru oameni ca fumul de tigara.

Nu exista Craciun fara lumanari, nu-i asa?

Nu cred ca este locuinta in care sa nu gasesti o lumanare mica, colorata si parfumata. Ne place, o gasim la promotii, o cumparam in cantitati exagerate, mai ales toamna si de Craciun…dar uitam sa ne interesam si din ce este facuta aceasta lumanare. Cele care sunt naturale, adica cele realizate din ceara de albine sau soia, se pare ca sunt in regula. Problema intervine aici: majoritea sunt contrafacute iar pretul lor mic ne confirma ca nu sunt naturale.

Mirosul chimic emanat chiar si cand sunt stinse

Aparent, am putea ignora situatia, sa spunem ca nu ne apuca romantismul prea des ca sa aprindem cate o lumanare parfumata in fiecare zi. Dar, chiar daca ea ramane stinsa sau neaprinsa intr-o camera se pare ca emana un miros chimic care poate provoca astm sau eczeme ale pielii.

Cum rezolvam problema?

Problema mirosurilor din camera este una delicata. Majoritatea parfumurilor de camera sunt toxice si in timp, dezvolta alergii. De aceea, indicat ar fi sa folosim doar lumanari din ceara naturala care sunt scumpe. Mai ales ca ne place sa avem multe imprastiate prin casa.

O alta solutie ar fi sa inlocuim cu totul aceasta lumanare parfumata cu un material non-toxic: lumanare decorativa cu led. Este mult mai simplu de utilizat, are o lumina placuta, nu emana fum, nu exista pericolul de foc si are un pret foarte accesibil.  In plus, ne bucuram de ea o perioada mult mai indelungata si scapam de probleme de sanatate nedorite.

Exista un model de lumanare cu led care pot fi actionata chiar si cu telecomanda, asadar, poti obtine efecte speciale intr-un mod inedit. Imagineaza-ti cum ar fi sa-ti surprinzi prietenii doar printr-un buton? Asta da locuinta moderna!