[Total: 4 Average: 5]

Într-o amenajare interioară, accentele metalice sunt dificil de ignorat. De la accesorii până la mobilier, fie că vorbim despre nuanțe de argintiu, inox sau bronz, auriu, elementele metalice conturează un décor modern și sofisticat. Integrarea lor în amenajarea dormitorului sau a livingului va transforma complet aspectul și îi va oferi un look fresh.

Elementele metalice, în orice orice forma, par mari – nu sunt subtile, ci vizibile.  Astăzi desiginerii folosesc tapet cu aspect metalizat pentru strălucire dar metalul arată foarte bine și atunci când este integrat în podea, faianță, covor sau mobilier.  Metalul poate apărea peste tot, de la etajere până la picioarele scaunelor, mânerul unui sertar, corpuri de iluminat sau galeria pentru perdele.

Secretul este să mixezi corect materialele si vei obține un stil glamourous.  Paleta de accente metalice poate fi armonizată în diferite stiluri de amenajare. De exemplu, în stilul industrial prin accente mate, șlefuite. În interioare contemporane, moderne accesoriile metalizate lucioase pot crea un stil bine finisat și luxos.

Care sunt nuanțele metalice, de fapt?

Nuanțele metalice sunt destul de variate și au finisaje diferite: argintiu, auriu, bronz (nuanță mată), inox (nuanță lucioasă), aramiu, cupru, oțel, crom, nichel, aluminiu, fier.

Lustrele metalice

Corpurile de iluminat, în special cele suspendate sunt disponibile într-o varietate de finisaje și stiluri. Majoritatea au elemente metalice. Un corp de iluminat din fier finisat funcționează bine într-un stil industrial. O lustră într-o nuanță mată, bronz sau argintiu va fi ideală pentru o casă clasică cu influențe moderne. Nuanțele lucioase precum inoxul sau auriul vor defini excelent amenajările moderne, extravagante fiind potrivite stilului eclectic.

Decorațiuni ca accente metalice

Nu este ușor să alegi decorațiunile într-o casă. Acestea trebuie să se încadreze perfect stilului amenajării, să ofere intimitate dar să și evidențieze stilul camerei. Mixarea nuanțelor metalice nu este o treabă prea simplă, însă dacă reușești efectul va fi unul wow. Dacă nu îți place să riști, atunci alege o singură nuanță și folosește-o în toate elementele și decorațiunile. (ponderat) Oglinizile cu ramă metalică sunt elemente impunătoare și foarte chic, alături de suporturile de lumânări sau vasele decorative. Metalele reci precum argintul, inoxul, oțelul și cromul se integrează frumos cu nuanțe de bleu, albastru și verde în timp ce metalele calde precum auriul, bronzul sau cuprul roșiatic se combină foarte bine cu nuanțe vibrante, puternice și tonuri de pâmânt stinse: oranj, ocru, maro.

accente metalice

Mobilierul

Mobilierul este cel care impune stilul amenajării. În funcție de elementele metalice pe care le conține, acesta va oferi amenajării aspectul de vintage, modern sau clasic. Pentru un aspect coerent accesorizează detaliile din mobilier cu decorațiunile, corpurile de iluminat sau galeriile pentru perdele.

Textile cu aspect metalic

Și la capitolul textile, accentele metalice sunt cele care oferă eleganță spațiului și mențin balanța cromatică. Ele pot accentua detaliile metalice sau pot calma și estompa efectul acestora prin textură.

Înainte de a adăuga accente metalice, fii atent la mărimea spațiului disponibil. Pentru spații mari, mai multe elemente metalice vor oferi personalitate amenjării. În situația opusă, limitează decorațiunile metalice la maximum 3 elemente.

accente metalice

accente metalice

accente metalice

accente metalice

accente metalice

Surse: Livespace.com; Telegraph.co.uk, Avso.org, Pinterest