[Total: 0 Average: 0]

Încet, dar sigur, iarna bate în retragere. Deşi stingheră, atmosfera de primăvară se face simţită în suflete şi pe străzi. Cu un strop de imaginaţie şi puţin efort putem aduce primăvara şi în case. Deşi aparent minore, unele schimbări de interior vor readuce prospeţimea primăverii, colorându-ţi locuinţa şi visele. Este suficient să deschizi larg geamurile, să renunţi la culorile monotone ale cearşafurilor şi să pui un buchet de flori colorate pe masa din sufragerie, ca atmosfera primăvăratică să-ţi inunde locuinţa. Lasă loc primăverii în casa ta cu o curăţenie generală asiduă şi cu o schimbare de decor, care va fi cu siguranţă pe placul tuturor membrilor familiei.

  1. Începe curăţenia de primăvară cu depozitarea hainelor groase pe rafturile de sus ale dulapurilor, lăsând spaţiu liber pentru hainele mai colorate şi uşoare de primăvară. Mai poţi lăsa câteva articole de iarnă la îndemână, în eventualitatea în care vom mai avea parte de o răbufnire bruscă a iernii, dar pe restul este deja cazul să le pui la păstrat pentru sezonul următor.
  2. Poţi înlocui şi draperiile din stofe groase, care iarna sunt utile, deoarece ţin frigul la distanţă, dar odată cu venirea primăverii, nu fac altceva decât să obtureze lumina. Draperiile pot fi înlocuite cu perdele de in uşoare şi diafane. Acestea vor oferi instant casei tale un aer mai aerisit şi mai luminos. Până iarna viitoare, pune la păstrare şi păturile din lână sau blănuri. Înlocuirea păturilor groase cu altele mai colorate şi mai subţirele împreună cu un set de pernuţe decorative în culori vesele, vor aduce primăvara cu un pas mai aproape de tine .
  3. Florile sunt cel mai clar indiciu că primăvara bate la uşă. Poţi aduce prospeţimea verdelui de primăvară în locuinţa ta, graţie florilor în ghivece. Asigură-te că amplasezi plantele aproape de ferestre pentru a avea parte de lumină, îngrijeşte-le corespunzător şi fii sigură că ele te vor răsplăti cu un miros proaspăt în casă şi cu o paletă de culori vii de primăvară. Alături de florile din ghiveci, nu ezita să-ţi împrospătezi casa cu un buchet de flori. Fiecare colţ al casei, indiferent dacă este mai mult sau mai puţin luminat, va da locuinţei tale o notă de prospeţime graţie unui buchet de flori delicat din vaza. Lalelele, narcisele, zambilele in culori vii sunt ideale pentru o schimbare de decor. 
  4. Dacă dispui de un buget mai mare, poţi opta chiar pentru o schimbare de mobilier. În acest an, în tendinţe e mobilierul compact şi multifuncţional. Piesele de mobilier care se pliază sau bibliotecile încorporate în perete te ajută să economiseşti spaţiul în casă şi să-ţi creezi o locuinţă mai aerisită şi mai uşor de îngrijit.
  5. Dacă-ţi doreşti o schimbare de culoare în casa ta, trebuie să ştii că noul trend în materie de design interior în anul 2019 este culoarea Living Coral. Nuanţa va oferi mai mult confort şi căldură casei tale, de aceea poţi opta pentru tapet sau zugrăvirea pereţilor în nuanţele calde ale acestei culori. Dacă nu-şi doreşti o schimbare atât de radicală în casa ta, poţi cumpăra doar unele obiecte de decor de culoare living coral, cum ar fi scaunele, pernele, vazele de flori sau, de ce nu, abajururile veiozelor.

Sursa imaginii: https://www.pexels.com/photo/brown-wooden-center-table-584399/