[Total: 1 Average: 5]

Care este cea mai potrivită culoare pentru dormitor? Cea care îți place. E greu să alegi o culoare care să îți dea energie pentru diminețile somnoroase și în același timp relaxantă pentru serile obositoare. Când vine vorba de colțul privat al casei, ai nevoie de culori frumoase care să te invite într-un spațiu calm, cald și fericit!

Când o cameră are culoarea potrivită pe perete, se creează instant atmosfera potrivită și îți dă sentimentul de “acasă”.  Ce atmosferă îți dorești în dormitor? Calmă? Veselă? Feminină? Sofisticată? Poți avea în vedere și următoarele sfaturi pentru a alege cea mai potrivită culoare pentru dormitor:

  • Culorile calde sunt folosite pentru spații intime, personale
  • Culorile reci creează o atmosferă calmă, proaspătă
  • Culorile pline, saturate creează energie și te înveselesc

Am făcut o selecție de 10 dormitoare în culori spectaculoase care să te inspire în alegerea nuanțelor potrivite pentru tine.

Lila – lavandă

Un dormitor în nuanța lavandei este o modalitate interesantă de a aduce culoare într-un interior și de a-l transforma într-unul senin și deloc plictisitor.

culoare pentru dormitor
Sursa foto: https://www.housebeautiful.com/
culoare pentru dormitor
Sursa foto: www.thespruce.com

Gri deschis

Pentru o doză de liniște și pentru cei care doresc să evite culoarea alb un gri deschis este perfect pentru dormitor. Alături de mobilă și de accesoriile potrivite, dormitorul gri deschis este o alegere sigură pentru un interior primitor.

sursa foto: www.housebeautiful.com/
Sursa foto: www.idealhome.co.uk

Kaki

O culoare naturală, potrivita dormitoarelor cosy, calde și primitoare. Un perete în această culoare va ieși în evidență într-un mod discret pentru că nu este întâlnită atât de des în amenajările caselor.

Sursa foto: Pinterest

Sursa foto: https://www.idealhome.co.uk/

Alb

Dormitor – all white este varianta cea mai simplă dar și cea mai versatila pentru dormitor. Alături de piesele de mobilier potrivite, poate face miracole – poate să definească un stil romantic sau unul modern, industrial sau minimalist.

Sursa foto: www.mydomaine.com/

Coral

Romantic și elegant a coral a fost culoarea anului 2019. A rămas însă la modă în interioare moderne, fiind o culoare vibrantă, energică și în același timp calmă.

sursa foto: www.designaddictmom.com/

Sursa foto: Pinterest

Albastru ardezie

Un ton albastru – gri, cât mai neutru este o alegere potrivită pentru un dormitor temperat care te invită la pace și relaxare.

Sursa foto: Pinterest

Caramel

Caramel este o nuanță clasică, foarte elegantă și potrivită dormitoarelor “cuminți” care va rezista pe perete mulți ani fără a fi demodată.

www.housebeautiful.com/

Crem

Cine a zis că bejul este plictisitor? Versatil, cald și discret, bejul este o culoare frumoasă pentru dormitor. Te poate duce cu gândul la o plimbare pe o plajă cu nisip fin sau la un roadtrip de vară pe câmpuri însorite.

www.housebeautiful.com/
Sursa foto: www.architectureartdesigns.com/

Gri închis

Deși îți poate părea ciudat, griul închis este o culoare potrivită pentru un dormitor luminos. Un ton închis de gri amplifică un spatiu mic și setează atmosfera perfectă pentru dormitor: intimă, personală, profundă.

Sursa foto: www.designideasguide.com/

Terracotta

În dicționarul culorilor, terracotta este sinonimul vacanțelor, căci ne duce cu gândul la toate orășelele mediteraneene. Este culoarea care aduce căldură spațiului fără a dezavantaja celelalte culori. Este subtilă, ușor de folosit în dormitoare clasice, modern sau în cele cu cu influențe boho.

Sursa foto: www.shelterness.com/