[Total: 1 Average: 5]

Sezonul de vară a trecut și acum începem să ne pregătim casa cu un decor de toamnă. Tendința de a amenaja locuința în pas cu anotimpul este din ce în ce mai vizibilă. Și cum toamna este bogată în culori și decorațiuni, ar fi păcat să nu le folosim pentru a ne înfrumuseța casa. Cum să începem? Ce să cumpărăm? Și mai ales ce cameră să decorăm de toamnă? Încercăm să răspundem acestor întrebări mai jos, în galeria foto.

Paletă de culori

Mai întâi, este bine să alegem o paletă de culori. Toamna vine la pachet cu o mulțime de culori, tonuri și nuanțe. Unele sunt comune (dar frumoase): galben, maro, orange, roșu. Altele pot fi mai deosebite: cărămiziu, bronz, auriu, până la nuanțe intense și închise de bleu-marin, roz pudră, verde măsliniu.

În alegerea paletei de culori, va trebui să ții cont de culorile predominante în camera în care vei amenaja colțul de toamnă. În general, combinațiile cu aceste culori de toamnă sunt foarte interesante. Una dintre nuanțele speciale de toamnă este bronzul – versatil și elegant poate fi încorporat ca detaliu în interioare moderne dar și clasice, mai ales prin decorațiunile din metal.

Decor de toamnă cu accente bronz

Bronzul este o nuanță metalizată de maro deschis sau mai închis. Se „împrietenește” repede cu tot felul de culori de la alb, bej până la verde, albastru sau turcoz. Cum nuanțele metalice sunt la modă și sezonul acesta, bronzul este perfect pentru un decor de toamnă special pentru că are un farmec aparte. Cu un aspect mat, bronzul oferă o notă de stil amenajării. Dincolo de accesorii mici și mobilier, iluminatul este o modalitate bună de a adauga acest metal în decor. Printre cele mai căutate decorațiuni în nuanța de bronz se află: oglinzile, farfuriile decorative, tăvi, statuete, măsuțe de cafea, suporturi pentru lumânări.

Ce cameră din casă să decorăm în spiritul toamnei?

Nu trebuie să umplem casa de frunze și decorațiuni. Putem începe cu intrarea – fie exterioară, pentru cei care locuiesc la casă, fie holul de la intrare, pentru cei de la bloc. Frunze, coronițe, dovleci și flori de toamnă. Livingul și diningul se pretează și ele decorațiunilor de toamnă. Mai ales masa de dining și cea de cafea. Să nu uităm nici de bucătărie. 

Sursa foto: Pinterest