[Total: 2 Average: 4]

Shabby chic? Iata ce trebuie sa iti vina in minte atunci cand auzi aceste cuvinte: retro, vintage, dantela, pasteluri, decoratiuni cochete, flori artificiale si mobilier pictat. Pe scurt, un stil delicat, boem care imbina obiectele mai vechi, reconditionate cu accente clasice, cu multa „stare”.

Partea cea mai frumoasa a acestui stil este ca nu se demodeaza niciodata si se poate realiza si cu un bugete relatic mici. De fapt, farmecul stilului shabby chic sta in obiecte realizate manual (vopsite, crosetate, etc).

Ce elemente definesc stilul shabby chic?

Culorile pastelate

In mare parte, acest stil se bazeaza pe alb, roz si verde pal, pastelate si antichizate. Dar accente cochete se pot realiza si cu ivoire, lavanda si bleu. Pentru un aspect cat mai interesant, alege 3 culori, dintre care una sa fie albul. Apoi joaca-te cu decoratiuni in celelalte nuante.

De exemplu, alege-ti un mobilier alb, decoreaza cu o perdea alba insa accesorizeaza o draperie cu flori. Apoi, cauta-ti cateva accesorii in culorile alese: un accent de lavanda sau nuante de vernil pentru fetele de perne si ramele foto.

Tine minte si o regula simpla: mobilierul alb este intotdeauna piesa de baza in stilul shabby chic.

Texturi si modele

Daca la culori iti poti alege dintr-o gama maricica, pentru texturi trebuie sa imbini cateva materiale. Lemnul este materialul preferat al stilului shabby chic. Metalul, in special fierul forjat are si el un aport important in conturarea unui design chic si vintage. Bineinteles, dantela, in decoratiuni va oferi efecte delicate si gingase, mai ales in dormitoare.

shabby chic

Decoratiuni shabby chic

Cum decoratiunile definesc stilul oricarei amenajari, nici acesta nu face exceptie! Ce nu trebuie sa iti lipseasca dintr-o amenajare shabby chic?  Florile si lumanarile! Pentru ca stilul shabby chic este de fapt, un stil romantic!

Si, ca sa nu fie nevoie sa schimbi saptamanal florile si lumanarile, foloseste flori artificiale in ghiveci si lumanari cu led. Sunt mult mai rezistente in timp si foarte dragalase, cu un design aproape natural.

 

Sursa foto: Pinterest