[Total: 0 Average: 0]

Panourile 3D se monteaza mult mai usor decat daca te-ai apuca sa construiesti un perete din piatra sau sa vopsesti un perete normal si sunt ideale atat pentru living, cat si bucatarii, baie, dormitoare sau holuri.

Spre deosebire de acele colaje care se lipeau pe pereti in anii 90, colaje cu imagini 2D de la paduri la insule exotice, panourile 3D sunt mult mai rezistente si pot imita lemnul, faianta, corianul sau chiar piatra.

Dar ce inseamna de fapt panouri 3D? Sau pereti 3D?

Au fost numite panouri 3D nu pentru ca au incorporata o tehnologie vizuala ca la cinema, n-ai nevoie de ochelari speciali ca sa distingi anumite contururi. In schimb, au un design in relief precum hartile geografice construite pe curbe de nivel. Sunt acele elemente decorative in reflief, cu aspect inedit care se pot personaliza in orice culoare vrei.

Pe cat de usor le montezi, pe atat de usor le demontezi si le poti folosi in ghivece sau in gradina, faramitate, ca si compost.

Panourile 3D reprezinta un finisaj popular datorita versatilitatii de modele, materiale, texturi si datorita rapiditatii cu care se aplica.  Inainte de a merge la shopping, trebuie sa stii de la inceput unde vrei sa montezi un panou 3D, pentru ca, asa cum la rigips avem texturi diferite in functie de zona in care il amplasam, acelasi lucru trebuie luat in calcul si la panourile 3D.

Materiale durabile si eco-friendly

Aceste panouri 3D sunt rezistente, configurate din materiale durabile cu textura naturala, fiind apreciate de designerii de interior ca fiind printre produsele eco-friendly pentru casa. Ele sunt fabricate din fibre de bambus, din surse 100% regenerabile fiind asadar si bio-degradabile.

Un astfel de panou pleaca de la o dimensiune de 50 x 50 cm, dar exista si modele mai mari, de 62.5 x 80 cm. Sunt foarte usor de manevrat, un panou 3D neavand o grosime mai mare de  2 mm.

Design interior cu accent rustic, modern sau vintage

Posibilitatile de amenajari sunt nelimitate, dar, daca vrei sa obtii anumite efecte, poti tine cont de cateva sfaturi. Panourile care imita piatra naturala sau caramida sunt perfecte pentru interioarele care incearca sa dea un accent rustic sau pentru locuintele cu trimiteri istorice spre moda secolului XIX.

Daca vrei ceva mai autohton, panourile care imita lemnul natural pot inlocui cu usurinta lambriul din lemn, iar insertiile de esente de lux precum mahon sau cires dau un aer eclectic locuintei.

Desigur, gusturile nu se discuta nici atunci cand vorbim de amenajarea casei! Alegerea iti apartine in totalitate si singura limita e doar imaginatia!

Perete 3d