[Total: 8 Average: 4]

Dacă vrei o mini cabina de probă în dressingul tău sau pur și simplu vrei să prinzi o perdea de duș, sina curbata sau curbată este unul dintre produsele care salvează situația. Se pretează în amenajările în care șina clasică pentru perdea nu poate închide în totalitate spațiul.

Sina curbată este un produs din PVC cu inserție metalică. Se curbează manual, fără efort putând fi îndoită până la 360 grade. Se prinde pe tavan, nu pe perete și se poate folosi chiar și în aplicații drepte, dacă este nevoie. Șina flexibilă pentru perdea are un singur canal. Pentru prinderea perdelelor și a draperiilor, se recomandă montarea a două șine flexibile în paralel.

Cele mai frecvente aplicații pentru sina curbata pentru perdea sunt în amenajarea băii, a ferestrelor semirotunde sau în magazine pentru cabinele de probă.

Sina curbata pentru perdea de duș

Bara pentru perdeaua de duș nu este întotdeauna o soluție estetică în baie. Uneori nu este nici eficientă, atunci când cabina de duș este pe colț. În astfel de situații perdeaua de duș se prinde cu ajutorul unor călăreți cu insertie metalică pe o șină flexibilă care să preia forma căzii sau a cabinei.

Băile moderne au nevoie de soluții moderne. De aceea, șina flexibilă permite aplicații curbate pe dimensiuni lungi, de până la 20 m.

sina curbata perdea

Șină flexibilă cabine de proba

Șina flexibilă este foarte utilă și în cazul cabinelor de probă sau în amenajarea dressingului. Închide spațiul cabinei fără a lăsa goluri. Cabinele de probă din ateliere de croitorie sau magazine sunt aplicațiile cele mai potrivite pentru sina curbata la 90 de grade sau chiar in forma de “S”. Celebrul croitor Anghel Constantin a ales șina flexibilă pentru amenajarea cabinei de probă din atelierul său din Târgoviște. Iată ce a ieșit:

Șină flexibilă pentru un pat cu baldachin

Un dormitor chic și regal are ca piesă de bază un pat cu baldachin. Pentru a realiza un baldachin pe semicerc dar și unul care să încadreze în totalitate patul se folosește o șina flexibilă. Gradul de curbură este dat de modelul de baldachin urmărit. Șina se poate curba la colțurile patului în unghi rotunjit de 90 grade sau poate fi montata deasupra centrului patului cu un curbură mai larga de 360 grade.

Sursa foto: Pinterest, Anghel Constantin – costume barbatesti la comanda.