[Total: 1 Average: 5]

Tendințele anului 2019 pentru amenajarea unui living primitor sunt variate, îmbinând elemente din diferite stiluri decorative. Cu siguranță te vei regăsi în unul dintre aceste trenduri, indiferent că vorbim despre culorile vibrante, mobilierul din lemn masiv sau detaliile și accesoriile metalice. O îmbinare de texturi, alături de o paletă cromatică variată, plus un strop din stilul retro, reprezintă rețetă perfectă pentru amenajarea livingului tău.

Livingul este o încăpere importantă în fiecare locuința. Este locul ideal pentru a petrece timp alături de cei dragi sau pentru a te relaxă după o zi lungă la birou. Este un spațiu comun, care trebuie să reprezinte câte puțin din personalitatea fiecărui membru al familiei, astfel încât fiecare să se simtă în largul sau, iar atmosferă să fie una caldă și primitoare.

Iată tendințele anului 2019 pentru amenajarea unui living primitor!

1.Nuanțe „delicioase”

Unul dintre cele mai mari trenduri pentru anul 2019 în ceea ce privește amenajarea livingului este integrarea în decor a unor nuanțe potrivite, care vor fi cu siguranță pe placul gurmanzilor. Cum ar fi niște accente de roșu picant sau portocaliu dulce, reprezentate de o măsuță de cafea, un fotoliu sau chiar un perete? Îți spunem noi! Ar fi un element care ar atrage cu siguranță atenția și ar destinde atmosferă încăperii.

Nuanțele puternice trebuie să fie temperate prin completarea lor cu o paletă de culori neutră care să conțină nuanțe precum cappuccino, gri sau verde-măsliniu.

2. Mobilierul din lemn masiv

Mobilierul din lemn masiv încă rămâne una dintre alegerile preferate ale designerilor când vine vorba de amenajări interioare. Acesta reprezintă în mod cert o investiție, ținând cont de faptul că piesele de mobilier din lemn masiv nu se vor demoda niciodată.

În 2019 se pune mult accentul pe piese de mobilier care să ofere cât mai multă utilitate spațiului, și nu să reprezinte doar un element de decor.

Finisajele preferate pentru mobilier sunt cele din lemn masiv de cireș sau de stejar. Calitatea acestora este superioară, asigurând durabilitatea mobilierului.Totodată, sunt o alegere inspirată datorită texturii care se împăca bine cu diferențe accente decorative și alte accesorii.

3. Stilul retro

Stilul retro sau stilul vintage este unul plin de personalitate, bogat în detalii și care este potrivit pentru cei nostalgici. Eleganță acestuia este data de paletă de culori pastelate și cât mai naturale, de formele deosebite ale pieselor de mobilier, dar și de finisajele cu aspect antichizat.

Pentru anul 2019, specialiștii recomanda o reinterpretare a stilului clasic. Liniile mobilierului vor fi puțin simplificate, păstrând totuși eleganță caracteristică. Accentul se va pune pe detaliile pieselor de mobilier, care pot fi metalice sau în culori luxuriante precum auriu sau argintiu. Ideea principală când vine vorba de amenajarea livingului în stilul retro este să gasești echilibrul potrivit între nou și vechi.

4. Accesorii opulente

Accesoriile pot să facă foarte ușor diferența în decorarea livingului. Anul 2019 pune accent pe accesorii opulente, în culori prețioase precum auriu sau argintiu. Vor aduce o notă de eleganță încăperii, fiind potrivite oricărui stil de amenajare. Pot face o tranziție plăcută între stilul clasic și cel modern, fiind elemente care atrag atenția. Poți opta pentru mobilier cu mânere aurii, râme fote sau chiar perne decorative în aceeași culoare. Nici oglinzile nu sunt de evitat. O oglindă frumoasă, cu o ramă plină de detalii migăloase, va complete minunat imaginea de ansamblu a livingului.

5. Bronz și accente metalice

Nuanțele de bronz sau de arămiu vor fi în tendinte în anul 2019. Experimentează cu diferite texturi și culori, până vei ajunge la rezultatul dorit. Mobilierul din lemn masiv în combinație cu o măsuță de cafea cu textură asemănătoare bronzului, sau poate chiar un bar pe roți, vor aduce o notă de originalitate încăperii.

Nu trebuie să uiți nici de detalii precum galeriile perdelelor. Alege galerii pentru perdele din aluminiu, în nuanțe potrivite livingului tău. De asemenea, materialul perdelelor trebuie să fie unul de calitate. Poți adauga și câteva accesorii pentru prinderea perdelelor, precum clame sau panglici. Rezultatul va fi unul pe măsură așteptărilor.

Aceste sunt tendințele anului 2019 pentru amenajarea unui living primitor. Bineînțeles, trebuie să le alegi pe cele care îți plac cel mai mult și să îți amenajezi livingul în funcție de spațiul de care dispui și de preferințele întregii familii.