[Total: 2 Average: 5]

O data cu zilele caldute de primavara au inceput sa apara si ideile de décor de gradina. Ce mobilier sa alegem? Ce decoratiuni de gradina sa folosim: din lemn sau colorate? Ce tip de lampi de gradina sa folosim?

Si pentru ca primavara si vara sunt destul de lungi, atunci merita sa avem un décor de gradina minunat in care sa evadam din activitatea zilnica. Desi de multe ori, gradina ramane la urma in planurile de amenajare trebuie sa recunoastem ca, in realitate, ea este foarte importanta. Si chiar are nevoie de multa atentie si…de multe decoratiuni.

Si acum sa trecem in revista ce tipuri de décor de gradina am putea avea in minte: modern, rustic sau shabby chic.

Decor de gradina in stil modern

Decorul modern de gradina, in viziunea noastra, este cel care are  abordare contemporana, se foloseste de materiale elegante si de combinatii minimaliste cu detalii relativ putine. Daca esti adepta unui astfel de stil, trebuie sa folosesti linii de design bine organizate. Plantele cele mai intalnite sunt cele ample, sculpturale, care par usor rupte de relatia cu mediul natural si se integreaza foarte repede intr-un peisaj urban. De asemenea, spatiul pentru o gradina moderna trebuie sa fie destul de amplu, piesele de mobilier ocupand o suprafata mare. Un element important in decorul unei gradini moderne este si iluminatul. In general, lumina este una placuta, difuza iar corpurile de iluminat au un design simplist, minimalist.

Obiecte décor modern: mobilier mare, realizat din lemn, culori putine: verde, negru,maro/bej, plante decorative, ample, scuplturale

Decor de gradina in stil rustic

O gradina rustica presupune un decor de lemn, cu elemente si materiale naturale sau inspirate din natura precum lemnul sau piatra. Decorul rustic este unul casual, foarte confortabil, de familie. Se folosesc plante obisnuite, mici dar colorate, cat mai aproape de peisajele de camp sau padure darsi pomi fructiferi sau copaci mai mici. Mobilierul este realizat din lemn, in linii clasice si in culori natur, care sa-ti lase impresia ca te afli intr-o livada de poveste.

Pentru o gradina rustica: mobilier de lemn, plante mici, de camp, colorate, inflorite, pomi fructiferi, ghivece de lemn.

Decor de gradina in stil shabby chic

Stilul shabby chic in decorul gradinii pune accentul pe imbinarea armonioasa a stilului romantic cu stilul rustic, country. Foloseste elemente din gradina rustica dar le asociaza si cu metal, plastic si le ofera un look foarte chic. In plus, apar elementele textile, care aduc originalitate designului si il personalizeza. De asemenea, acest stil permite jocul colorilor, in general pasteluri indulcite de alb-uri si bejuri.

Pentru o gradina shabby chic: mobilier metalic, accesorii multe, ghivece de plastic colorate, ghivece flori suspendate, textile pastelate (traversa masa din dantela), pernute, lampi solare colorate si multe flori (inflorite) pe masa,pe jos, atat in ghiveci cat si in buchete.

Alege-ti stilul preferat si incepe sa decorezi. Pe www.qdecor.ro gasesti decoratiuni de gradina colorate si simpatice.

decor shabby chic

Set Tpentru Terasa Maud Ghivece Multicolore Lampa Solara Fred

Sursa foto: Pinterest