[Total: 1 Average: 5]

Printre grijile de primavara se strecoara adesea si intrebarea cum se tunde gazonul ? Gradina are nevoie de multa atentie pentru a fi frumoasa si mai ales ingrijita iar gazonul este accesoriul principal atunci cand vine vorba de amenajarea gradinii.

Daca ai o gradina, atunci trebuie sa te pregatesti sa ii oferi timp aproape in fiecare zi! Bineinteles, si rezultatele vor fi pe masura!

Cand si cum se tunde gazonul

Prima operatiune de tundere a gazonului se va efectua dinspre exterior spre interior cu masina de tuns reglata pe cea mai inalta treapta – intre 6 si 8 cm.

Urmatoarele operatiuni de tundere se vor realiza saptamanal, cu masina de tuns reglata pe 3-4 cm, in timpul primavarii si toamnei. Gazonul nu trebuie lasat sa depasesca o lungime mai mare de 10 cm in intervalul dintre doua operatiuni de tundere. De asemenea, pentru un aspect uniform,  gazonul trebuie tuns de fiecare data din directia opusa tunderii anterioare.  Vara, gazonul are un ritm mai incet de crestere, astfel incat frecventa operatiunilor de tundere  a gazonului va fi mai mare. Acesta poate sa ramana, dupa tundere, la o inaltime de aproximativ 6 cm.

In ceea ce priveste udarea gazonului, cea mai corecta alegere este udarea in timpul diminetii sau seara tarziu, dupa apusul soarelui, cand solul nu mai este incins. In timpul verii, gazonul trebuie udat zilnic, cu exceptia zilelor ploioase.

Pentru decoratiuni de gradina, te invitam sa accesezi si magazinul online: www.qdecor.ro. Toate articolele sunt la reducere 35%.

https://www.qdecor.ro/ro/48-decoratiuni-gradina