[Total: 13 Average: 4.1]

Nu stii ce perdele anti insecte pentru usa de la balcon, terasa sau foisor sa alegi? Vara este mai frumoasa seara, cand poti sa te bucuri de seri racoroase in casa. Lasa usa de la balcon deshisa si uita de muste sau de tantari.

Exista mai multe tipuri de perdele anti insecte pe care le poti utiliza. Totul depinde insa de locul in care o vei monta si bine inteles de specificul amenajarii.

Perdele anti insecte cu margele de lemn

Acest tip de perdea este cel mai des intalnit in gospodariile personale dar si in birouri, restaurant sau rulote. Motivul? Culoarea naturala a lemnului se potriveste adesea tamplariei. Sau in situatia in care perdeaua de usa este folosita intr-o casa cu o gradina mare sau intr-un foisor, aceasta se incadreaza cel mai bine in stilul rustic.  Pe Qdecor.ro gasesti 3 nuante diferite pentru perdelele cu magele de lemn: natur, maro si maro inchis antracit.

perdele anti insecte

Perdele anti insecte cu benzi sau spirale

Un alt model de perdele de usa anti insecte este cel cu benzi sau cu spirale. Cu un design modern, acestea se deosebesc de cele de lemn, prin materialul din care sunt realizate. In general, este vorba de PVC si pot avea si insertii de polyester. O intrebare frecenta este daca poti trece usor prin ele. Raspunsul este DA. Se misca foarte usor, sunt flexibile si le poti lega intr-o parte daca vrei sa lasi usa libera.

Daca intimitatea este un factor decisiv in alegerea unor pedele de usa, atunci retine ca ai nevoie de o perdea cu siraguri sau benzi mai dese. Cu cat sunt mai multe, cu atat vizibilitatea este mai redusa.

Perdelele din PVC sunt practice pentru ca iti permit sa ai acces usor dintr-o incapere in cealalta sau de afara in casa. Fata de cele de lemn care sunt mai tari, acestea sunt mai usoare si nu mai prezinta disconfortul acelor lovituri usoare in momenul trecerii.

perdele de usa anti insecte

Perdele cu franjuri pentru usa

Modelele de perdele de usa cu franjuri sunt foarte elegante. Se folosesc in special la interior, atat la usa cat si la geam. Pot fi montante si cu rol de perdele anti insecte insa nu au aceeasi eficienta ca cele cu margele de lemn sau cu benzi PVC. Totusi, designul le face foarte atragatoare pe balcon sau pe terasa iar varietatea de culori pe care sunt disponibile contribuie la un aspect finisat acolo unde sunt puse. Nu au nevoie de carlige de prindere,avand un tiv simplu pe care intra o bara simpla de galerie.

perdele franjuri

 

Foto: Pinterest, Qdecor