[Total: 2 Average: 3]

Daca ai nevoie de cateva sfaturi pentru o casa ordonata ai ajuns unde trebuie. Probabil cunosti senzatia de epuizare atunci cand stii ca ajungi acasa si toata casa este intoarsa pe dos. Secretul ar fi sa nu lasi sa se stranga prea multa dezordine.

Sa iti organizezi lucrurile zilnic sau cate putin in fiecare zi. Concret, exista 3 aspecte la care trebuie sa lucrezi aproape zilnic:

  • sa iti faci patul in fiecare zi
  • sa speli vasele in fiecare zi si
  • sa nu lasi sa se stranga gramezi de rufe nespalate.

Hai ca nu pare asa imposibil,nu? Incepe acum!

Stabileste-ti activitatile pentru o casa ordonata

Primavara este sezonul in care casa ta are nevoie de mai multa atentie. Stabileste-ti prioritatile si urgentele si incepe cu ele: reparatii ale peretilor, micile fisuri, curatarea geamurilor, spalarea perdelelor. Exista activitati care iti ocupa foarte mult timp. De aceea, ar fi bine sa te gandesti pe care trebuie sa le faci mai repede. In general, lucrurile care tin de casa, se rezolva mai greu daca nu sunt prioritizate. Asta se intampla din simplul motiv ca intotdeauna apar neprevazute.

Fa un inventar al obiectelor stricate si inlocuieste-le!

Nimic nu este mai enervant intr-o casa decat obiectele nefunctionale, indiferent de natura acestora. Fie ca este un bec ars, o sina desprinsa din tavan sau un robinet care picura, fiecare defectiune va avea un moment care te va scoate din fire! Printre cele mai utile sfaturi pentru o casa ordonata este sortarea. Trebuie sa pregatesti o lista scrisa cu ce anume nu functioneaza. Chiar daca nu le poti rezolva pe toate o data, macar le ai in vedere si nu le mai uiti.

Organizeaza obiectele pe care nu vrei sa le arunci!

In fiecare casa exista cateva obiecte de care nu avem neaparata nevoie insa pe care insistam sa le pastram si ne lovim de ele prin casa. Mai bine organizeaza-le intr-un raft metalic, pe balcon sau intr-o debara. Nu te vei mai impiedica de ele prin casa si le vei gasi usor daca vreodata vei avea nevoie!

Invata sa te bucuri!

Nu uita de micile detalii care iti fac viata mai frumoasa si mai colorata: decoratiunile! Le gasesti pe www.qdecor.ro.