[Total: 3 Average: 5]

Alegerea perdelelor intr-o casa este o decizie foarte importanta. Acestea sunt accesoriile care completeaza o locuinta, fiind esentiale in definitivarea stilului atat din punct de vedere al design-ului cat si cromatic. Totodata, au un rol functional, acopera ferestrele si iti asigura intimitatea de care ai nevoie.

Pentru a avea efectele potrivite asupra camerei, trebuie sa tii cont de cateva trucuri in alegerea perdelelor.

Cantitatea

In primul rand, ia in calcul o cantitate mare de material. Ca sa arate bine, designerii recomanda folosirea perdelelor si a draperiilor intr-o proportie generoasa. Ce se inseamna acest lucru? Mai exact, perdeaua trebuie sa fie de cel putin 2 ori mai mare decat lungimea ferestrei. Materialul ales si faldurile perdelei ofera eleganta camerei, iar densitatea materialului accentueaza acest efect. Daca investiti intr-o cantitate mare de material, atunci trebuie sa alegeti si o galerie de aluminiu sau sine de aluminiu pentru perdele, pentru a sustine greutatea acestora. Cele din plastic se vor desprinde cu timpul din tavan.

Calitatea

Apoi, gandeste-te la confortul tau! Cat de luminos vrei sa fie livingul? Dar dormitorul? Lumina soarelui poate fi deranjanta dimineata in dormitor. De aceea, o draperie black out te-ar scuti de acest disconfort dar si materialul perdelei si al draperiei te poate proteja de razele soarelui mai indranzete. Tot draperiile mai inchise contribuie la mentinerea unei temperaturi mai mici in timpul verii. Cel mai usor mod de a descoperi tesaturile si modelele este sa mergi prin magazine si sa discuti direct cu persoana care le va realiza.

Efectele

Culoarea perdelelor si a draperiilor este simplu de ales, fiind o alegere pur subiectiva. Ce ar fi util de stiut este ca dungile verticale lungesc incaperea, facand-o sa para mai inalta. Acest efect poate fi obtinut si prin montarea galeriei pentru perdele (detalii aici) mai sus de marginea ferestrei sau prin folosirea unei sine de aluminiu pentru perdele cu prindere direct pe tavan.

Sursa foto: Pinterest