[Total: 12 Average: 3.1]

Daca te-ai decis sa iti reamenajezi locuinta toamna aceasta sau poate ca pur si simplu te-ai mutat cu chirie intr-un spatiu nou, una dintre intrebari care o sa te “bantuie” la inceput va fi – “Cum o sa-mi prind perdeaua?”

Sistemul de prindere este poate cea mai importanta decizie in privinta decorarii ferestrelor. De multe ori sistemul de prindere ne este dictat de forma ferestrei sau de posibilitatile oferite de modul cum este incastrata fereastra in perete sau de grinzile din vecinatatea acesteia.

In apartamentele sau casele vechi in general nu este o problema, insa, din pacate, am intalnit multe situatii in case si blocuri noi unde arhitectii se pare ca au uitat cu desavarsire ca la geamuri se mai pun si perdele.

Daca ajungi sa te confrunti cu asemenea probleme, sfatul nostru este sa te informezi bine despre ce tip de sistem de prindere se potriveste casei tale. Noi te putem ajuta gratuit cu sfaturi utile in alegerea sinelor sau a galeriilor. In plus, avem singurele servicii de personalizare sine si galerii de pe piata si game de produse care se vor potrivi nevoilor tale.

Cand aleg galeria?

Galeria pentru perdele este mai eleganta, pune in valoare mai bine fereastra, in aspectul general al camerei. Galeria clasica din lemn, aluminiu pe culoare bronz sau galeria moderna din inox sau inox alb se poate asorta foarte bine cu alte elemente decorative din camera.

Conditia principala este sa alegi o galerie de calitate care nu se curbeaza si are un sistem de agatare a perdelei /draperiei stabil – inele cu carlige de care rejansa se prinde ferm si nu se desprinde cu usurinta atunci cand tragem pereaua. Despre acest subiect am mai vorbit pe blogul nostru.

Galeriile au sistem de prindere din tavan sau pe perete. Galeriile duble de calitate au bare si pentru perdea si pentru draperie in timp ce galeriile ieftine au in general o singura bara pentru draperie, iar pentru perdea au o sina de plastic care se prinde de galerie cu un disopzitiv special din plastic.

Cand aleg sine din aluminiu?

Sina de aluminiu, prinsa in general din tavan, se recomanda atunci cand in fata ferestrei exista o scafa care o mascheaza. Exista de asemenea posibilitatea sa acoperim sina cu o masca speciala cu fata decorativa, sa folosesti o sina cu masca. In plus, exista si posibilitatea coaserii unei borduri deasupra rejansei care sa acopere sina cu material, dar nu e neaparat o solutie estetica pe placul tuturor.

Sina montata la vedere nu are un aspect estetic placut – da decorului camerei senzatia de “neterminat”, parca lipseste ceva.

Ideea e urmatoarea. Orice alegi pentru camera ta, galerie sau sistem de sine, cauta fiecare solutie si incearca sa o adaptezi cat mai bine nevoilor tale.Si nu uita sa alegi produsele Qdecor.ro, pentru ca doar aici poti sa-ti personalizezi produsele asa cum vrei.