[Total: 5 Average: 3.6]

Monteaza galeriile pentru perdele simplu și rapid urmând pașii de mai jos.

Află cum se monteaza galeriile pentru perdele din aluminiu pe care le găsești la Qdecor urmărind instrucțiunile de mai jos. Trebuie să știi că, spre deosebire de alte modele de galerii pentru perdele pe care le găsești în magazine, galeriile noastre au un sistem puțin diferit. Și acum ne referim în special la faptul că montajul începe cu asamblarea galeriei – la podea. Nu se fixează consolele în perete și apoi se așază bara ci se asamblează galeria încă de jos apoi se măsoară unde se va fixa și se dau găurile. Ulterior, se strâng șuruburile și gata.

Înainte să te apuci de treabă, urmărește și video de mai jos cu asamblarea galeriei. Consolele nu se pun niciodată în extremități pentru că bara se va curba. Se vor lăsa cam 20 cm în lateralele galeriei.  Numărul de console necesar la o galerie se calculează astfel: 2 console pentru galerii cu lungime de până la 240 cm, apoi 3 console pentru galeriile pentru 250 cm-340 cml 4 console de prindere pentru galerii cu lungimi de la 350 cm la 400 și 5 console de la 400 cm la 500 cm.

Instrumente necesare:

  • Creion;
  • Holzuruburi și dibluri
  • Bormașină
  • Șurubelniță
  • Ruletă

Montajul se realizează cu holzșuruburi de 6/8 mm. (acestea nu sunt incluse in kitul Qdecor). Nu uita că mai întâi se fixează consolele pe bară și ulterior pe perete.

Pasul 1 – Asamblează galeriile pentru perdele

Desfă ambalajul și asamblează consolele pe bară cu ajutorul piulițelor la o distanță de 15-25 cm de fiecare capăt. Consola din mijloc se fixează la jumătatea distanței rămase. Apoi pune și călăreții pe canalul galeriei iar, la final, capetele decorative. Nu uita să pui și călăreții din PVC pe bară.

Pasul 2 – Marchează locurile în care vei da găuri

Pe perete/ tavan stabilește înălțimea la care vei monta galeria. Apoi, așază galeria pe tavan și marchează cu un creion locurile în care vei fixa consolele. Verifică atent ca înălțimea să fie acceeași în toate punctele.

Pasul 3 – Găurește punctele

Cu bormașina găurește punctele marcate la pasul anterior.

Pasul 4 – Fixează galeria în perete / tavan

Fixează galeria cu holzșuruburi începând cu consola din mijloc.

Pasul 5 – Prinde agrafele pe rejansă

Prinde agrafele pe rejansa perdelei. Apoi prinde agrafele pe călăreții de pe galerie.

Perdeaua trebuie să gliseze ușor. Se recomandă folosirea a 12 călăreți pe metru. Atunci când vrei să speli perdeaua, desfă agrafele de pe călăreți. Călăreții râmân pe șina galeriei iar agrafele pe rejansa perdelei – inclusiv în timpul spălării.

monteaza galeriile pentru perdele din aluminiu

monteaza galeriile pentru perdele din aluminiu

monteaza galeriile pentru perdele din aluminiu

Foto: roomdividersnow.com