[Total: 4 Average: 5]

Perdele de dus sunt prevazute cu inele capsate – anouri. Aceste inele pot culisa pe bara. Sau pot fi mascate printr-o rejansă aplicată pe care se prind călăreți și agrafe pentru mai multe stabilitate dar și pentru a culisa mai ușor. Există mai multe modalități de prindere a perdelei de duș.

Cum se montează perdeaua de duș pe șina flexibilă

Perdeaua de duș se poate prinde pe șina flexibilă printr-o rejansă aplicată perdelei obișnuite de duș, De rejansă se vor agăța călăreți cu inserție metalică și rotiță. Șina flexibilă se curbează manual și ia forma cabinei sau a căzii. Călăreții rulează simplu si rapid dintr-un capăt în celălalt.

Cum se montează perdeaua de duș pe șina din aluminiu cu fixare în tavan

Perdeaua de duș poate fi montată drept, cu prindere în tavan, pe o șină din aluminiu, prin aceeași modalitate de mai sus, adică prin rejansă aplicată în partea superioară. Șina din aluminiu pentru perdea va rezista în timp și nu există riscul desprinderii din tavan.

Cum se montează perdeaua de duș pe galerie din aluminiu rotundă cu fixare în tavan

O altă variantă – mai estetică și la fel de durabilă este prinderea pe galerie din aluminiu rotundă, albă. Pentru această variantă, perdeaua cu anouri nu mai are nevoie de rejansă. Pentru un aspect și mai interesant, perdeaua de duș poate fi dublată de o perdea textilă.  Despre o astfel de amenajare găsești detalii aici.

Cum se montează perdeaua de duș pe bară metalică cu fixare în perete

Bara metalică pentru perdeaua de duș cu fixare în perete este varianta clasică.