[Total: 4 Average: 4]

Opțiunile și modelele de perdele pentru living sunt infinite. Iar textilele sunt printre cele mai vizibile elemente ale designului interior atunci când dorești să creezi un interior plăcut, confortabil și elegant, indiferent de cameră. Efectul practic de protecție împotriva soarelui alături de efectul estetic pe care îl creează sunt importante în designul contemporan.  Iar dacă ne gândim la living, camera în care petrecem cel mai mult timp cu familia și în care ne primim oaspeții, atunci importanța lor devine majoră.

Descoperă în acest articol trendurile și modele de perdele pentru living culori, materiale și modalitățile de prindere. Urmărește-le atent și găsește-ți inspirația pentru decorul livingului cu modele de perdele contemporane.

Perdele pentru living care subliniează stilul amenajării

Perdelele, pernele și covorul potrivit pot să schimbe în totalitatea amenajarea unui spațiu și pot crea un efect wow într-un interior. Și dacă mobilierul este mai greu de schimbat, perdele și draperiile sunt ușor de înlocuit atunci când te plictisești de ele. Nu alege un model simplu, clasic ci unul îndrăzneț și foarte evident.

Perdele cu model asortate cu pernele și covorul

Atunci când alegi perdele pentru living există, în general, două modele de urmat. Alegerea cea mai simplă este cea cu perdele și draperiile în stilul și culoarea restului decorului. Completarea decorului camerei prin folosirea unor draperii într-o culoare luminoasă (care va fi sporită de lumina naturală): bej, gri perlat, nisip, fildeș. Bineînțeles, totul depinde de mobilier, culoarea peretelui, podea și restul textilelor.

perdele pentru living

 

Living în alb și negru completat de perdele simple

Dacă livingul are deja elemente geometrice sau modele florale  – fie mobilierul, covorul sau chiar un perete, atunci alege perdele pentru living simple, fără model, însă într-o culoare tare. Este alegerea care produce o disonanță cu restul decorului. Dar tocmai de aceea va ieși în evidență. Este abordarea eclectică, din ce în ce mai populară în amenajările contemporane. Astfel de interioare sunt cu totul deosebite.

Candelabre elegante, living în culori clasice și draperii în nuanțe ciocolatii

Un living clasic – cu mobilier din lemn, canapele din piele poate fi scos din banal prin alegerea unor perdele în culori închise în tonul mobilerului – maro, kaki, ciocolatiu. Însă doar dacă ferestrele sunt suficient de mari și de luminoase.  Același lucru este valabil si pentru mobilierul alb sau de culoare deschisă. Catifeaua și țesăturile dese și groase, accentuează efectul unor draperii de culoare închisă.

 

Pliuri, galerii cu capete decorative și tehnica de prindere

La fel de importante sau poate chiar mai important decât alegerea materialului și a culorii sunt modelele de pliuri ale perdelelor, sistemul de prindere și consolele decorative. Prinderea draperiilor în lateral, sub formă de cortină, alegerea unui galerii potrivite sau ascunderea șinei pentru perdele într-o cornișă decorativă, lungimea și lățimea perdelelor – toate sunt detalii esențiale pentru o amenajare reușită.

Draperii în culoarea peretelui

Asortarea draperiilor cu un perete, atunci când culoarea este una puternică este o alegere bună atât pentru un living modern cât și pentru unul clasic.

Perdele în nuanță taupe pentru ferestre foarte mari

Un living în culori neutre dar special tocmai prin perdelele cu falduri multe și pliuri rotunde (de mână). Alegerea acestor pliuri ține de gusturi. Ele se realizează pe o rejansă de 10 cm.  În funcție de înălțimea tavanului și a peretelui, optează pentru montarea unei galerii pe perete sau direct pe tavan.

 

Nu uita să comanzi șinele și galeriile pentru perdele în magazinul nostru online: Galerii pentru perdele. Orice dimensiune până la 6 metri, cu toate componente incluse.

Sursa foto: Pinterest, Indecortrends.com