[Total: 0 Average: 0]

Un balansoar cuib pentru terasa este punctul de atracție al spațiului de relaxare din casă, fie la interior, fie la exterior. Modelele s-au tot schimbat de-a lungul anilor, tendințele actuale fiind îndreptate către utilizarea cât mai eficientă a spațiului.

Conforabile și elegante, balansoarele suspendate, numite și scaune ou sau leagăne tip ou pentru grădină au un design extrem de popular pentru apartamente sau casele moderne.

Cu un design plăcut leagănele balansoar sunt o alegere potrivită pentru a amenaja o cameră de zi în aer liber. Acum au devenit și mai ușor de mutat, astfel încât îi poți găsi un loc și la interior.

Balansoar cuib pentru terasă

Noul model de balansoar cuib pentru terasă

Noul model de balansoar cuib pentru terasă are acum o forma ovală, și mai apropiată de forma de ou, exact cum îi spune si numele “egg swing”. Baza nu mai este un cerc ci un suport cu picioare iar bratul lung este realizat din 2 bucăți, fiind mult mai eficient pentru transport și depozitare. Baza este solidă

Cuibul propriu zis are cadrul realizat din ratan artificial și tije metalice de care sunt țesute ațele care susțin perna. Demontat, cuibul are dimensiuni foarte reduse. Principalul avantaj este că poate fi pliat atunci când nu este folosit. Cuibul se pliază după modelul unui evantai, ajungand la o grosime de doar 15 cm.

Cum se montează un balansoar cuib pentru terasă

Majoritatea leagănelor balansoar cuib vin semi-asamblate și nu au nevoie de montaj avansat. Noul model conține un braț lung din 2 piese care se strâng cu suruburi din pachet. Picioarele se introduc pe brațul central, suportul central și apoi se strâng cu șurubrile din set. La urmă, se agață cuibul propriu zis.  Toate accesoriile necesare pentru montaj sunt incluse în pachetul leagănului.

Balansoar cuib pentru terasă

Cum alegi un balansoar cuib pentru terasă

În primul rând, Atunci când vrei să alegi un balansoar cuib pentru terasă trebuie să ai în vedere spațiul disponibil. Întrucât baza leagănului are un diametru de aproximativ 1 m, vei avea nevoie de suficient loc pentru a-l poziționa. Totodată, trebuie să rămână spațiu și pentru balans, pentru ca persoana care se așază în el să nu se lovească de alte obiecte sau de perete.

Avantajul noilor modele este că sunt potrivite chiar și balcoanelor cu spațiu mai îngust. În amenajarea Sophiei de mai jos, balconul a fost amenajat cu un balansoar cuib mic, cu dimensiunea de 100×60 cm.

balansoar cuib pentru terasă

În al doilea rând, este bine să iei în calcul și înălțimea persoanelor care îl vor folosi. Noile modelele de cuiburi pliabile au 3 dimensiuni: mică, medie și mare. Cele mici sunt recomandate persoanelor cu înălțime de până la 175 cm. În caz contrar, poziția nu va fi una relaxantă.

Balansoarele cuib medii și mari sunt mai spațioase și oferă un loc generos și persoanelor înalte.

Dimensiunile cuiburilor:

Mici: 100 x 60 cm

Medii: 113X76 cm

Mari: 115X80 cm

Cum se depozitează

Balansoarele cuib sunt realizate din metal și ratan sintetic, iar perna este rezistentă la UV și umiditate. Cu toate acestea, în perioada în care nu este folosit, îți recomandăm fie să îl demontezi, fie să îl acoperi cu o folie. În felul acesta, te asiguri că își va păstra aspectul de nou o perioadă mai lungă de timp.  

Plierea cuibului permite o depozitare simplă și eficientă. Lățimea cuibului este de 15-20 cm.

balansoar cuib qdecor