[Total: 0 Average: 0]

Un mobilier de terasă excelent vine la pachet cu confort și functionalitate pentru spațiul de lângă casă.

O terasă goală poate fi ușor de transformat într-un spațiu de luat masa în timpul verii dacă alegi o masă mare cu scaune confortabile. Un set de mobilier de terasă din ratan alaturi de o perna pufoasă poate transforma brusc terasa într-un living room ideal pentru zilele frumoase în familie.  Atunci când sunt completate de mobilierul potrivit pentru terasă, chiar și spațiile mici te vor îndemna să petreci timp afară.

Parcurge ideile noastre pentru a alege un mobilier de terasă potrivit pentru spațiul tău. O planificare atentă, îți va fi utilă pentru a contura noul loc preferat din curte pentru relaxare.

3 tipuri de utilizare a terasei

În primul rând, trebuie să te gândești la rolul pe care îl va avea mobilierul de terasă în curtea ta. De fapt, designerii au găsit 3 tipuri de utilizare a terasei unei case:

  1. spațiu pentru servirea mesei, pentru grătare sau cine lungi în serile de vară
  2. living outdoor – adică un spațiu de relaxare în afara casei, o extensie a livingului clasic;
  3. zona lounge și de piscină – pentru curțile foarte mari, în care spațiul este generos. Aici se pot încorporara ambele utilizări menționate mai sus și adăuga elemente noi.

Hotărăște care este scopul terasei tale

Așadar, dacă îți place să gătești, să petreci timp cu prietenii și familie în jurul mesei, dacă organizezi frecvent întâlniri la grătar, atunci poti avea în vedere seturi de mobilier pentru terasă cu mese și scaune.

mobilier de terasa 2022
set masa si scaune de terasa

Analizează locul în care să amplasezi mobilierul pentru terasă

Măsoară spațiul, ia în calcul și vremea în general. Vara, în timpul după-amiezii, soarele poate fi foarte deranjant. Verifică dacă locul în care dorești să amplasezi masa cu scaunele pentru terasă este ferit de razele puternice ale soarelui. De asemenea, analizează și posibilitatea amplasării unei umbrele sau a unei copertine.

Găsește mobilier de terasă din materiale ușor de întreținut

Există o varietate foarte mare a materialelor pentru mobilierul de exterior: de la lemn la ratan, ratan sintetic, PVC sau metal. Sunt specialiști care recomandă mobilierul din PVC sau ratan sintetic de calitate pentru că rezistă foarte mulți ani fară a se deteriora.

Totodată, lemnul de teak este recunoscut pentru rezistența la UV și umiditate, însă necesită întreținere suplimentară. Periodic, trebuie aplicat un strat de ulei pentru a-și păstra aspectul de nou.

Ia în calcul cum vei depozita mobilierul

Deși majoritatea pieselor de mobilier pentru terasă sunt realizate din materiale care să reziste la exterior, toate seturile au nevoie de protecție în timpul iernii. Chiar si pernele impermeabile trebuie acoperite atunci când nu mai sunt folosite o perioadă îndelungată. Unele seturi de mobilier au diverse funcții speciale: unele scaune se pliază, altele se stivuiesc, pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

Există chiar și balansoare care se pliază, astfel încât să nu fii nevoit să îl demontezi în fiecare an.

Cu perne sau fără perne?

Un alt criteriu în alegerea mobilierului pentru terasă este gradul de confort pe care îl dorești. Mobilierul cu perne este mai confortabil însă este și mai voluminos. Și necesită și întreținere suplimentara. Materialele din care sunt realizate pernele pentru exterior sunt în general rezistente la UV însa după o expunere îndelungată la soare, vor începe să se decoloreze.