[Total: 5 Average: 4.2]

Apartament sau casa? O locuinta in oras sau langa oras? Aceasta este una dintre dilemele celor care sunt in cautarea unei locuinte. Si cum niciuna dintre variante nu vine fara compromisuri, alegerea cea mai buna este de fapt una foarte subiectiva – ce ti-ar placea tie de fapt?

Un apartament in oras

Confortul de a sta in oras este intradevar util. Te gandesti la toate facilitatile pe care le ai in apropiere – farmacii, magazine, scoli, gradinite. In plus, mai este si presupusul avantaj al transportului in comun. In Bucuresti insa, trasportul in comun nu este chiar minunat, chiar daca vrei sa te muti in apropierea unui metrou, tot nu te poti bucura de o retea prea mare.

Daca intervine si criteriul unui imobil nou, decizia devine si mai grea. Apartamentele noi sunt greu de gasit in oras. Blocurile noi din oras sunt inghesuite si nu au locuri de parcare sau sunt la margine de oras si atunci te poti gandi la o casa.

Casa langa oras

In momentul in care incepi sa cochetezi cu ideea unei case langa oras, atunci intervin alte pretentii. Ok, renunti la confortul urban insa ti-ar placea o terasa mai mare sau o curte cu verdeata. Multe constructii de langa  Bucuresti nu ofera un astfel de beneficiu, gasesti mult ciment si praf. Apoi, daca tot renunti la un apartament, iti vei dori mai mult spatiu.

Casa iti ofera un spatiu mai mare de joaca – pentru amenajari, pentru decoratiuni, pentru tine si familia ta.

Apartament sau casa – avantaje, dezavantaje si compromisuri

Din experientele proprii si ale clientilor nostri, nu exista varianta corecta. Atat un apartament in oras cat si o casa langa oras au avantaje si dezavantaje. Varianta corecta este cea care iti place cel mai mult si care se apropie cel mai mult de asteptarile tale.

Bineinteles factorii obiectivi pe care ii poti lua in calcul sunt: bugetul, distanta fata de oras, apropierea mijlocelor de transport, constructia (si aici ai nevoie de opinia unui specialist: ce materiale s-au folosit, finisaje, etc). Casa langa oras iti ofera mai mult spatiu, insa costurile de intretinere sunt mai mari, un apartament in oras este mai mic dar iti permite sa fii mai comod.

„Acasa nu este un loc, ci o stare de spirit” – criteriul acesta ar trebui sa te conduca catre raspunsul corect, zicem noi.

apartament-sau-casa-qdecor-ro