[Total: 16 Average: 2.3]

Marea dilema a textilelor din casa: cum asortezi perdelele si draperiile este: le potrivesti cu peretii, cu mobila sau cu covorul?

Decoratorii au un raspuns mult mai simplu: perdelele si draperiile nu trebuie sa se asorteze in mod obligatoriu cu peretii sau covorul. Trebuie sa fie complementare, in sensul de a obtine un echilibru cromatic prin combinarea mai multor nuante. In felul acesta, camera nu va arata niciodata plictisitor.




Perdea alba si draperie alba sau gri

De exemplu, daca ai peretii alb sau bej si mobila si covorul in culori neutre, atunci, o pata de culoare ar scoate camera din monotonie. Doar daca vrei sa ramai intr-o singura nuanta predominanta, atunci vei asorta perdelele la mobila, covor si pereti. Asa se intampla in living-urile si dormitoarele “all-white”, in care predomina albul in fiecare piesa decorativa: de la masa, fotoliu pana la perdele si pereti.cum asortam perdelele si draperiile

Perdea alba si draperie in contrast

O alta provocare atunci cand vrei sa afli cum asortezi perdelele si draperiile este sa alegi corect tesatura si culoarea pentru perdele si draperii. Varianta cea mai la indemana pentru living si dormitor este sa alegi o perdea alba sau ivoire din matase iar draperia sa vina intr-o nuanta contrastanta in functie de obiectele din camera: albastru inchis, mov sau chiar negru.



Perdea colorata si draperie colorata

Cea de-a doua varianta, usor mai dificila, este sa alegi perdea colorata si draperie colorata. Aici intervine maiestria de a combina culorile perdelei si ale draperiei si de a reusi un efect cromatic si cu restul decoratiunilor din camera.  In aceasta situatie, solutia este urmatoarea: perdeaua sa aiba o culoare deschisa, pastelata iar draperia sa aiba aceeasi culoare insa intr-o nuanta mai puternica si inchisa. Iar aceasta sa fie complementara unei alte culori din camera.

cumasortamperdelele

Foto: Pinterest.