[Total: 0 Average: 0]

Am inceput numaratoarea inversa pana la cea mai asteptata sarbatoare a anului. Si cum pregatirile sunt in toi, bradul de Craciun este in centrul atentiei la capitolul decoratiuni de decembrie.

Desi pare simplu si distractiv sa impodobesti bradul de Craciun, expertii spun ca un brad care sa arate ca in filmele americane se obtine cu multa atentie la detalii si rabdare. Avem cativa pasi care sa te ajute si sa te inspire anul acesta la impodobirea bradului de Craciun.

Pasul 1: Alege locul perfect pentru bradul de Craciun

In mod ideal, bradul ar trebui sa stea in apropierea unei prize, pentru a nu te intinde cu cabluri prin toata casa. Sau l-ai putea aseza la fereastra pentru a putea fi admirat de trecatori. Ii mai poti face loc rearanjand mobilierul, fara a bloca insa drumurile de acces de prin casa. Bineinteles, evita sa il asezi in apropierea sursei de caldura – mai ales daca este un brad natural.

cc0b0443a10a4b6fe0a817b780c8d591

Pasul 2 – Aranjeaza crengutele

Daca alegi un brad artificial, trebuie sa iei pe rand fiecare crenguta si sa o desprinzi astfel incat sa devina stufos. Si bradul natural are nevoie de putina atentie la crengute. De obicei, ei vin stransi intr-un sac si au nevoie de ajutor pentru a-si indrepta crengutele.

Pasul 3 – Aprinde beculetele!

Instalatia este prima decoratiune pe care trebuie sa o pui in brad. Aceasta trebuie sa fie deja in priza atunci cand incepi sa o aranjezi. Incepe sa o asezi de sus in jos, avang grija sa atingi fiecarea crenguta principala.

Pentru a avea un brad cat mai frumos, alege sa pui instalatie cu 170 de beculete pe fiecare metru de brad. Acesta ar fi un minimum. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

pexels-photo-246356

Pasul 4 – Schema de culori

In mod traditional, culorile cele mai intalnite sunt rosu si auriu. Foloseste lumini galbene sau albe pentru a avea un brad spectaculos. Incearca totusi sa ramai in cromatica aleasa: argintiu si albastru, argintiu si violet, alb si argintiu, alb si auriu. Totodata poti merge pe o tematica cu motive specifice: fulgi de nea, ingerasi, fundite, bufnite, etc.

6a87b69d8544b4e32b05ca29572e3b1a

Pasul 4

Inlocuieste ghirlandele clasice cu panza decorativa sau panglica decorativa. Aspectul este unul profesionist si ofera un look de poveste.

Pasul 5 – Globuletele

Regula globuletelor: incepe sa le agati din interiorul bradului spre exterior. Incepe cu cele standard, normale si lasa-le pe cele deosebite la final. Ornamentele mai mari vor fi asezate in adancimea crengilor iar cele mai mici la extremitatile crengutelor.  Alterneaza formele si marimile dar incearca sa le pui uniform, aliniate pe orizontala.

e401a9f632c2fa0a857a5ad30b06b336

Sursa foto: Pinterest