[Total: 5 Average: 3.8]

Hainele din dulap au un fel deosebit de a se amesteca si de a ne enerva dimineata. Exista cateva reguli utile pe care le poti aplica pentru o mai buna organizare.

Acum in sezonul rece este nevoie de o reorganizare a hainelor. Incearca sa urmezi aceste reguli si  sorteaza  hainele dupa principiul “2 ani”/”1 an”. Daca ai haine pe care nu le-ai mai imbracat in ultimul an/in ultimii 2 ani, atunci inseamna ca si-au cam pierdut “locul” din dulap.

organizare haine

Daca spatiul din dulap este foarte mic sau ingust, lasa-l. Nu il umple cu elemente mici care nu isi au locul acolo. Prima regula in organizarea unui dulap este: lucrurile de acelasi fel intr-un singur loc. Pe scurt: camasi la camasi, pantaloni la pantaloni etc. In felul asta, gasesti foarte repede ce ai nevoie.

Rafturi flexibile

Daca ai cel putin 30 cm distanta intre rafturi, ai putea sa mai adaugi un raft pentru a-ti asigura un spatiu mai mare de stocare. Cand incepi sa te gandesti la organizarea unui dulap, incearca sa pui mult accent pe lucrurile tale: ce fel de haine porti mai des, cat de groase /subtiri sunt, cate haine tii pe umeras, porti cizme inalte, etc? In felul acesta dulapul tau poate fi personalizat si te va ajuta sa gasesti repede ceea ce cauti.

Creeaza-ti categorii in dulap

Asaza-ti hainele pe umerase pentru a le vedea mai usor. Grupeaza-le in functie de tipul lor dar si in functie de culoare. De exmplu: camasi albe/ jeans/ fuste negre.

aranjare haine in sifonier

Asigura-te ca ai o sursa de lumina

Indiferent de cum iti organizezi dulapul, ai nevoie de o sursa de lumina suficient de puternica care sa iti permita o vizibilitate buna. De multe ori, din cauza unei lumini difuze, nuantele nu se vad bine si hainele pe care le cauti nu apar in peisaj.

Uniformitatea este cheia

Sifonierul tau va fi mai organizat daca pastrezi principiul uniformitatii: umerasele sa aiba aceeasi dimensiune si sa fie orientate in aceeasi parte, cutiile de pantofi sa aiba aceleasi dimensiuni, hainele largi in acelasi loc. Aceasta uniformitate elimina dezordinea si face ca dulapul tau sa arate mult mai curat.

Extinde-ti spatiul din dulap

Nu aglomera dulapul cu lucruri mici puse intr-o categorie nepotrivita. Daca mai ai spatiu in continuarea dulapului incearca sa folosesti agatoare creative pentru: esarfe, margele, curele, palarii.

Sursa foto: Pinterest