[Total: 16 Average: 3.8]

Esti in momentul acela dificil cand nu stii cum se spala perdelele si draperiile?  Nu poti sa le dai jos, nu prea stii cum sa le speli, la cate grade? Da, acel moment. Ei bine, sunt cateva sfaturi pe care ti le putem da ca sa iti fie mai usor. Ar fi bine sa iti arunci o privire peste ele si sa le tii minte pana data viitoare cand vei vrea sa speli perdelele si draperiile.

Cum dai jos perdeaua sau draperia de pe sina sau galerie

Primul lucru si cel mai important este sa dai perdeaua si draperia jos corect de pe galerie sau sina. Daca modalitatea de prindere a perdelei de sina este prin calareti dintr-o singura piesa atunci incearca sa dai jos unul din capetele sinei de aluminiu. (daca iti permite spatiul). Apoi, trage perdeaua spre capatul scos si va iesi foarte simplu. O poti pune la spalat fara sa dai jos calaretii.

cum se spala perdelele qd

Daca folosesti calareti din doua piese (suport + agrafa) atunci modalitatea corecta este desprinderea fiecarei agrafe de calaretul corespunzator. Nu este necesar sa dai jos capetele si nici calaretii. Poti spala perdeaua cu agrafele pe ea si apoi o poti agata din nou de calareti.

Cum se spala perdelele si draperiile in masina de spalat automata?

Poti spala atat perdelele cat si draperiile in masina de spalat automat. Bineinteles, trebuie sa verifici un pic textura acestora.  Nu inghesui 2 perdele la o singura spalare. Spala pe rand fiecare perdea la un program pentru spalare delicata, la maximum 40 grade si fara stoarcere. (trebuie sa anulezi functia de centrifugare). Dupa spalare, le poti pune direct pe galerie sau pe sina pentru uscare. Perdelele sunt destul de pretentioase la calcat. Daca fierul de calcat cat si materialulperdelei iti permite, poti incerca sa le calci. Daca nu, ele se vor usca fara cute atat timp cat vor fi intinse pe galerie/sina.

Cat de des trebuie sa speli perdelele?

Pentru perdelele de voal se recomanda  1 spalare la 2 sau 3 luni. Pentru perdele de dantela, 1 spalare de 3-4 luni. Pentru draperii sau materiale mai dese si mai groase se recomanda o spalare la 2 luni. Pentru materialele foarte fine sau mai speciale cum ar fi perdelele de matase sau draperiile de catifea, apeleaza la o spalatorie profesionala pentrua evita deteriorarea tesaturii.