[Total: 6 Average: 3.5]

Ai intrat vreodată într-o camera și ai avut un sentiment ciudat? Poate nu ai realizat atunci dacă erau greseli de amenajare dar acum poți să arunci o privire în lista de mai jos. Și cu ocazia aceasta sa afli și tu ce trebuie să nu faci atunci când îți amenajezi livingul sau altă cameră.

1. Dimensiunea mobilierului

Atunci când achiziționezi mobilierul pentru living, este extrem de important să ții cont de dimensiunea camerei. Când piesele sunt prea mari, spațiul devine sufocant iar camera va părea mai mica. Fă o schiță cu dimensiunile corecte ale camerei și ale mobilierului dorit, apoi asigură-te că proporțiile mobilei nu depășesc spațiul camerei. Dacă mobilierul este prea mic pentru camera în care vrei să îl montezi, atunci rotește-l pe diagonală.

greseli de amenajare

2. Asortarea tuturor pieselor din camera

Este ușor să te lași inspirat de aceleași modele de piese și să vrei să le folosești pentru că “merg”. Nu este neapărat o idee bună!  Cumpărarea seturilor complete de mobilier se încadrează în seria acestor greseli de amenajare. Un interior în care toate piesele sunt asortate nu transimte bun gust, ba dimpotrivă arată că nu ai suficientă creativitate pentru a mixa piesele. Așa că încearcă puțină diversitate.

greseli de amenajare

3. Perdele scurte și înguste ale ferestrelor

Când intri într-o camera privirea este atrasă de locul din care vine lumina, adică din dreptul ferestrei. Deci, dacă perdele și draperiile sunt prea scurte vor fi dureros de evidente. Perdelele și draperiile trebuie să aibă una din următoarele lungimi: să atingă pervazul ferestrei, să atingă podeaua sau să atârne ușor pe podea. Atunci când sunt prea scurte, dau impresia că fereastra este mai mică iar plafonul mai scund.

greseli de amenajare

greseli de amenajare

4. Bara galeriei montată prea jos

Este greu să decizi unde să montezi galeria pentru perdea. Barele nu trebuie prinse exact la înălțimea ferestrei. Acest lucru face ca fereastra să pară înghesuită, tavanul jos și fereastra mai întunecată. Noi recomandăm ca prinderea să se facă la cel puțin 20 cm deasupra ferestrei.

greseli de amenajare

 

greseli de amenajare

5. Tot mobilierul la perete

Iți vine la îndemână să împingi toată mobila spre perete și să păstrezi mai mult spațiu în mijlocul camerei, nu? Ei bine, nu toate piesele de mobilier trebuie aliniate la perete ca și cum ai amenaja un hol. Păstrează câteva care pur și simplu să plutească în interiorul camerei, în special în living. În felul acesta vei încuraja interacțiunea dintre oameni și vei atrage conversația.

greseli de amenajare