[Total: 18 Average: 4.4]

Perdele draperii Ghencea – Unul din locurile in care gasesti perdele draperii in Bucuresti pentru casa este Home Design Mall. Un spatiu generos dedicat materialelor pentru casa – de la parchet, fainta, gresie pana la perdele, draperii, mobilier si decoratiuni.

Ne dorim locuinte bine decorate, care sa imbine latura functionala cu designul. Ne plac culorile insa fugim de ele cand ne apucam sa mobilam casa si ajungem mereu la tonuri neutre. Perdele si draperiile ne ajuta sa punem accente de culoare in camere dar si de textura.  Am incercat sa vorbim cu specialistii in perdele din Home Design Mall si sa aflam ce sa cauti si ce sa comanzi in materie de perdele si draperii.

Cum se masoara perdele si draperiile?

Dimensiunile perdelelor se masoara din tavan in podea cu mentiunea ca trebuie sa iei in calcul si sistemul de prindere – sine sau galerii.  Aceasta este inaltimea.  Atunci cand cumperi perdele inaltimea va fi, de fapt, latimea materialului. In general, aceasta este standard – cam 2.60 m dar mai poti gasi si latimi mai mari. Uneori se poate imbina materialul pentru a acoperi o inaltime mai mare insa doar la anumite modele. De exemplu, unele draperii cu imprimeu nu permit aceste imbinari.

Lungimea perdelei va fi lungimea ferestrei pe care vei aseaza perdeaua.  Aceasta se masoara fie din perete in perete fie doar lungimea ferestrei cu 20 cm extra in fiecare parte.  Costurile unei perdele le vei gasi sub forma de XX lei/ m. Atentie, vei comanda lungimea ferestrei  x 2. Adica, pentru o fereastra de 3 m, vei comanda o perdea  si o draperie de 6 m lungime.

Cum se cos perdelele si draperiile?

Magazinele care vand perdele si draperii iti ofera si serviciile de cusut. Este recomandat sa cosi perdelele chiar de unde cumperi materialul. Nu trata cusutul perdelelor superficial. Fiecare material are caracteristici diferite. Exista mai multe modele de pliuri pentru perdele. O croitoreasa pentru perdele, va stii ce sa iti recomande in functie de material. Toate pliurile pentru perdele draperii Ghencea sunt realizate cu ajutorul unei rejanse pentru perdele care are o latime de 10 cm.

Cele mai frecvente tipuri de pliuri sunt: pliuri de tip creion, pliuri de mana si pliuri coada de randunica. (cuta dupa cuta in grupuri de cate 2 sau cate 3). Pentru un aspect uniform, pliurile de la perdea trebuie sa fie aceleasi cu cele de la draperie. Perdeaua cu pliuri de mana poate fi asortata cu orice tip de pliuri pentru draperii.

Ce este mantovana pentru perdele si draperii?

Modelele de perdele si draperii permit o varietate imensa de culori, texturi si accesorii. Pentru combinatii spectaculoase foloseste mantovana. Mantovana este un element decorativ care vine pe deasupra perdelei si a draperiei, avand o lungime scurta 30-50 cm. Aceasta poate fi din acelasi material ca al draperiei dar poate fi decorata si cu dantela sau volanase.

Ce materiale pentru perdele si draperii sa folosesti?

Asa cum am scris mai sus, exista o infinitate de materiale si texturi. Ca sa iti fie mai simplu, alege o perdea simpla din voal alb sau ivoire. Apoi, joaca-te cu materialul si culorile draperiei. Acest tip de perdea de voal iti va permite sa o accesorizezi foarte usor. Voalul alb pentru perdea este foarte elegant, deschide foarte mult camera si permite razelor soarelui sa intre in camera.

Se mai poarta si perdele simple de in, in special pentru bucatarie sau dormitor. Mare atentie la acest material. Dupa spalare, inul intra la apa. Pentru a evita aceasta situatie trebuie sa alegi o perdea de in cu amestec sintetic.

Pentru draperii, alege un material care sa se potriveasca cerintelor tale pentru fiecare camera. De exemplu, pentru dormitor, alege draperii black-out, adica acele draperii care nu permit soarelui sa treaca prin ele. Pentru camere de zi sau sufragerie, sunt in regula si draperiile soft (simple, fara black-out). Alege-le in culori mai indraznete sau in modele mai sofisticate.

Snururi si ciucuri pentru draperii

Draperiile arata foarte bine atunci cand sunt prinse / legate in partile laterale. De aceea, se folosesc ciucuri si snururi sau magneti. Ciucurii sau snururile se prind cu ajutorul unui carlig consola in perete.

Preturi perdele draperii Ghencea

Un metru de perdea voal simpla porneste de la 40 lei/m, cusuta cu pliuri de mana. Un metru de draperie black-out, model simplu dintr-o singura culoare, porneste de la 60 lei/ metru, incluzand cusutul. Bineinteles, preturile cresc in functie de materiale. Cu cat sunt mai fine, cu atat vor fi mai scumpe.

perdele draperii Ghencea

Sine si galerii pentru perdele

Nu in ultimul rand, gandeste-te la si la ce sistem vei folosi pentru prinderea perdelelor si a draperiilor. Pe www.qdecor.ro gasesti sine si galerii pentru perdele la orice dimensiune, pe comanda. Livrari rapide in toata tara.

Pentru mai multe perdele draperii Ghencea, nu ezita sa ne suni pentru a-ti recomanda atelierul potrivit.