[Total: 1 Average: 5]

Trebuie să citești aceste reguli de depozitare a conservelor pentru iarnă dacă ai început deja sezonul de murături, gemuri și zacuscă. Organizarea acelui loc din casă potrivit pentru depozitarea borcanelor este o provocare dar din fericire există câteva reguli importante „Așa da” și „Așa nu” pentru care să le ai în vedere pentru o organizare de succes.

Regula nr. 1: Asigură capacele

Cel mai important „Așa nu” este să nu depozitezi nicioadată borcane care fie nu au fost sigiliate corespunzător, fie nu au capacele etanșate perfect.

Regula nr. 2: Temperatura

Nu depozita borcanele într-un spațiu în care se află o sursă de căldură. Locul trebuie să fie răcoros, temperatura optimă pentru păstrarea conservelor fiind de 10-12 grade.  Dacă temperatura este mai mare sau dacă locul se află în lumina directă a soarelui, alimentele pot pierde din calitate în câteva săptămâni sau luni.

Regula nr.3: Umiditatea

Pregătește locul de depozitare și asigură-te că nu există riscul de umiditate. De asemenea, spațiul are nevoie de ventilație. Umiditatea duce la ruginirea capacelor iar apoi ar putea provoca scurgeri astfel încât să afecteze și alimentele. Depozitarea în casă, într-o debara întunecoasă, într-o cămară sau chiar într-un dulap este în regulă.

Regula nr.4: Aranjarea

Nu stivuiți borcanele. Încearcă să le organizezi pe un singur strat, fie în cutii, fie pe rafturi. În primul rând, pentru că există pericolul să cadă și să se spargă și în al doilea rând pentru că vei pune prea multă presiune pe capacele borcanelor din stratul de jos. Nu le înghesui ci păstrează puțin spațiu între ele.

Regula nr. 5: Poziția

Nu depozita borcanele pe o parte sau cu capacul în jos. Întotdeauna cu capacul în sus. Unele ingrediente din conserve nu reacționează bine în timp dacă intră în contact cu capacul metalic.

Regula nr.6: Etichetarea

Nu uita să etichetezi borcanele. Folosește un marker permanent și notează numele rețetei precum și data conservării. Uneori culoarea nu este evidentă cu privire la conținutul borcanului iar data te va ajuta să le folosești într-un termen de timp util.

Regula nr.7: Șterge borcanele

Este important să cureți orice rest de alimente sau de grăsime rămasă pe exteriorul brocanului. Astfel, te asiguri că nu vei atrage furnicile și alte insecte în locul de depozitare.

Regula nr. 8: Asigură-ți rafurile

Ultima dar cea mai importantă dintre aceste reguli de depozitare a conservelor pentru iarnă este siguranța rafturilor pe care așezi borcanele. Greutatea borcanelor poate fi destul de mare. Nu risca să se îndoaie polițele sau chiar să se rupă și atunci să îți pierzi și conservele. Noi, la Qdecor recomandăm folosirea rafturilor metalice cu polițe din MDF. Susțin o greutate mai mare pe poliță (200 kg/poliță) dacă este distribuită uniform.  În plus, au dimensiuni reduse iar polițele pot fi reglate pe înălțime astfel încât să poți depozita și borcane sau sticle mai înalte.

Acum că ai citit aceste reguli de depozitare a conservelor pentru iarnă, te invităm în magazinul nostru online să vezi toate modelele de rafturi pentru cămară: Rafturi metalice Qdecor

reguli de depozitare a conservelor pentru iarna

Foto: Pinterest