[Total: 23 Average: 3.5]

Șina cu mască pentru perdea este unul dintre produsele cele mai populare de pe Qdecor. Este o șină cu un design modern și foarte practică deoarece maschează partea de sus a perdelei și a draperiei – tivul sau rejansa.

Când să o folosești?

Șina cu mască decorativă este din aluminiu și se utilizează adesea pentru a obține un efect de scafă în tavan. Este albă, se montează direct în tavan și devine astfel foarte discretă. Masca din față va acoperi rejansa (parea încrețită de sus). Perdeaua și draperia nu vor mai avea nevoie de „guler” atunci când sunt croite. Așadar, nu va fi extrem de vizibilă mai ales dacă tavanul este și el alb.

Șina cu mască din aluminiu este o soluție clasică pentru prinderea perdelelor și a draperiilor. Părinții noștri o cunosc și sub denumirea de garnișă – cu mențiunea că aceea era fabricată din lemn. Acum aluminiul este mult mai fiabil și rezistent și se încadrează perfect în amenajările contemporane.

Șina cu mască se folosește cel mai des în amenajările din dormitor sau din bucătărie. Bineînțeles, poate fi montată și în living însă trebuie să știi că va îndeplini doar un rol funcțional, nu și unul decorativ. De asemenea, nu îți recomandăm să o folosești dacă livingul este amenajat într-un stil glamour sau eclectic.

Cum o comanzi?

Dacă ai o fereastră de 4 metri sau de 4 metri si 60 cm, poți comanda direct această dimensiune aici. Șina cu mască poate fi comandată la orice dimensiune de la 1 metru până la 6 metri din 10 în 10 cm. Îți realizăm comanda în atelier în aproximativ 2 zile. Nu folosim elemente de îmbinare, astfel încât poți să folosești perdea și draperie dintr-o singură bucată. Trebuie să știi că o dată ce ai ales dimensiunea de care ai nevoie, noi îți atașăm toate accesoriile pentru șina cu mască: 2 capete și călăreți pentru perdea pentru dimensiunea ta.  Iar pe site prețul include toate aceste accesorii. Regula pe care o folosim pentru suporții de tip călăreți este de 12 călăreți la fiecare metru liniar de șină pentru perdea.

Cum să o folosești?

Șina cu mască are două canale de culisare, primul pentru perdea iar cel de-al doilea pentru draperie. Se montează direct în tavan, atât în beton cât și în rigips. Vei avea nevoie de o bormașină (beton, rigipis) holzșuruburi și dibluri pentru beton sau molly/ ancore metalice pentru rigips și o șurubelniță.

șină cu mască pentru perdea

Cum măsori?

Există 2 moduri în care să măsori lungimea finală în funcție de cum dorești să o montezi dar și în funcție de tipul de accesorii dorești să folosești. Iată diferențele.

Metoda 1

Lungimea ferestrei + 20/30 cm. Pentru o fereastră standard, măsori lungimea acesteia și adaugi 20-30 cm în laterale, pentru a obține un aspect cât mai elegant. Pentru această metodă, se folosesc accesorii standard – călăreți dintr-o singură piesă în modelul „x”. Capetele vor intra în laterale și, atunci când vei dori să dai perdeaua jos, va trebui să desfaci capătul și să scoți perdeaua cu tot cu călăreți.

șina cu mască pentru perdea

Metoda 2

Lungimea din perete în perete. Dacă ai fereastra foarte mare, pe toată lungimea peretelui sau doar vrei să folosești perdea pentru a decora tot peretele, atunci vei măsura din perete în perete. Pentru astfel de lungime, va trebui să foloseși un alt tip de accesoriu – suport și agrafa pentru perdea. Atunci când vei scoate perdeaua de pe șină, capetele vor rămâne în laterale. La fel și suporții. Vei scoate doar agrafele din suporți și o vei putea spăla cu tot cu agrafe.

șina cu mască pentru perdea

Dacă ai nevoie de informații suplimentare despre șina cu mască pentru perdea, ne poți scrie pe comenzi@qdecor.ro