[Total: 9 Average: 4.9]

Sina flexibila pentru perdea te ajuta in amenajarile atipice, in care tavanul are o forma curbata sau arcuita. Astfel de situatii au inceput sa fie din ce in ce mai intalnite, in special la constructiile noi unde minimalismul impune linii moderne cat mai neobisnuite.

In primul rand, trebuie sa stii ca sina flexibila pentru perdea nu este realizata din aluminiu. Este din PVC cu insertie metalica. In felul acesta se poate curba pana la 180 grade si este si suficient de solida pentru a sustine perdeaua.

Sina flexibila are un singur canal si poate fi utilizata pentru prinderea perdelei sau a draperiei.  Calaretii folositi la sina flexibila sunt specifici acestui tip de sina, au insertie metalica si ruleaza cu usurinta pe canalul sinei.

Se potriveste pentru curbura peretului, nu a tavanului

Sina flexibila pentru perdea se dovedeste foarte utila insa doar in anumite cazuri. Contrar asteptarilor, sina flexibila pentru perdea se monteaza pe tavan (pe un tavan drept, normal) sau pe un perete curbat. Atentie, nu se potriveste tavanului curbat sau arcadelor de tavan.

Cea mai des intalnita utilizare a sinei flexibile este in prinderea perdelei de dus la cabine. De altfel, este si cel mai sugestiv exemplu de utilizare. Sina flexbila poate prelua forma cabinei sau a cazii de dus, putand fi curbata cu usurinta. Calaretii nu se opresc la curbura, ci gliseaza pana la capatul sinei.

De asemenea, sina flexibila pentru perdea este foarte potrivita in amenajarea balcoanelor cu forma arcuita. In acasta situatie, perdeaua sau draperia va inchide si va imbraca mult mai bine fereastra, astfel incat sa nu ramana spatiu inutil intre ferastra si perdea.

Sina flexibila pentru perdea este utila si in cazul masinilor mari precum camioane sau rulote. Asigura prinderea eficienta a unei perdele anti-soare si se monteaza usor, cu ajutorul unor console.