[Total: 4 Average: 4.5]

Fără niște tavi pentru tacamuri eficiente, ustensilele de bucătărie ar sta prin toate sertarele. Dar și ustensilele acestea pot fi mai lungi sau mai scurte, mai mici sau mai voluminoase. Cum să le organizăm în așa fel încât să le și găsim atunci când avem nevoie de ele?

Soluția constă în folosirea unor tăvi pentru tacâmuri corespunzătoare sertarului pe care îl avem. Tot spațiul din sertar trebuie folosit la maximum.  Bineînțeles, cu cât este mai mare cu atât vom alege o tavă de tacâmuri cu mai multe compartimente.

Ce trebuie să știm atunci când alegem tavi pentru tacamuri?

Trebuie să măsurăm foarte atent dimensiunea sertarului, în special lățimea aceastuia.  Adâncimea sertarelor de bucătărie este, în general, standard – 50 cm. Pentru aceste sertare va trebui să alegem o tavă cu adâncimea de 49 cm. Oricum, cel mai bine este să măsurăm ambele laturi pentru a ne asigura că încape.

Unele tavi pentru tacamuri sunt ajustabile. Cele care au lățimea mai mare, au o margine care se poate tăia ușor aproximativ 4 cm pe fiecare parte.(8 cm în total).

Cele mai frecvente dimensiuni pentru tăvile de tacâmuri sunt:

organizatoare tacamuri qdecor

Tăvile pentru tacâmuri de la Qdecor sunt realizate dintr-un plastic gros, de culoare gri. Sunt foarte ușor de folosit și de curățat și sunt foarte stabile în sertar. O alternativă la acest material, ar fi tăvile de bambus pentru tacâmuri. Acestea însă au dimensiuni standard, nu se pot ajusta și ocupă mai mult spațiu în sertar, având pereții mai groși. De asemenea, este puțin probabil ca o tavă de bambus să se potrivească exact pe lungimea sertarului așa cum o va face o tavă de tacâmuri din plastic.

Cum mai poți folosi un organizator de tacâmuri?

Deși are un scop foarte precis, am întâlnit și alte modalități de a folosi o tavă obișnuită pentru tacâmuri. De exemplu, ca spațiu de depozitare pentru creioane, carioci sau pixuri. Dacă folosești des aceste instrumente de scris, sau dacă ai copii care colorează, folosește un astfel de organizator. Le poți sorta pe culori sau în funcție de tipul instrumentului (creioane simple, creioane colorate, carioci, pixuri, etc). De asemenea, poți aranja și cablurile de încarcare, tuburile de lipici, foarfece sau diverse obiecte de birou: agrafe, clame, etc.

O altă destinație pentru un organizator de tacâmuri este pentru aranjarea pensulelor și a ustensilelor de make-up și beauty. În compatimentele mai lungi se pot așeza pensule, creioane de ochi, rimmel iar  în cele mai mici rujuri sau blush-uri.

Foto: Pinterest, Qdecor