TERMENI SI CONDITII

magazin online www.qdecor.ro


 1.  GENERALITATI

Site-ul Qdecor.ro este propietatea companiei S.C. NEXTPROFIL SRL avand sediul social in Str Frasinului, nr 5C, Ap1, Chitilia, Ilfov, societate inregistrata la Registrul Comertului sub Nr. J23/7711/16.11.2023, avand codul fiscal RO 26476653, ce poate fi contactata la urmatoarea adresa de e-mail: office@nextprofil.ro sau la numarul de telefon: 0758 23 21 21.

Prin utilizarea site-ului Qdecor.ro se consideră că aţi citit, înţeles şi acceptat integral Termenii şi Condiţiile de utilizare ale acestui site.

In cuprinsul acestui SITE urmatorii termeni vor insemna:

CUMPARATOR – persoana fizica sau entitate juridica ce emite o Comanda.

 

VANZATOR - societatea comerciala S.C. NEXTPROFIL SRL, societate romana cu sediul in Str Frasinului, nr 5C, Ap1, Chitilia, Ilfov, societate inregistrata la Registrul Comertului sub Nr. J23/7711/16.11.2023, avand codul fiscal RO 26476653, adresa de e-mail: office@nextprofil.ro , numar de telefon: 0758 23 21 21.

 

PRODUSE SI SERVICII - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in COMANDA, care urmeaza a fi furnizate respectiv prestate de catre VANZATOR, CUMPARATORULUI.

 

COMANDA - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre VANZATOR si CUMPARATOR prin care VANZATORUL este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile comercializare iar CUMPARATORUL este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

 

CONTRACT- o comanda valida, confirmata de catre Vanzator.

 

SPECIFICATII - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in COMANDA.

 

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul Qdecor.ro, CUMPARATORUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care VANZATOR isi deruleaza operatiunile.

COMANDA va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. COMANDA (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

b. Specificatiile CUMPARATORULUI (acolo unde este cazul)

c. Termeni si conditii

Daca VANZATORUL confirma COMANDA, acest lucru va implica o acceptare completa a Termenilor si Conditiilor COMENZII. Acceptare Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea VANZATORULUI catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

VANZATORUL nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail).

 

 1. OBLIGATIILE VANZATORULUI

a) VANZATORUL isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile CUMPARATORULUI;

b) Administratorul site-ului va depune toate diligentele in vederea mentinerii corectitudinii informatiilor expuse pe site. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, societatea precizeaza ca imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe site, pot fi modificate fara preaviz sau pot contine erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, insa societatea face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante , pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat

c) Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "CONTACT". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. VANZATORUL are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

 

 1. OBLIGATIILE CUMPARATORULUI

CUMPARATORUL are responsabilitatea de a se asigura ca toate detaliile pe care le ofera cu privire la COMANDA sunt corecte, deoarece Qdecor.ro nu poate fi considerat raspunzator pentru nici o livrare gresita datorita furnizarii de informatii eronate.

 

 1. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre CUMPARATOR VANZATORULUI, vor ramane in proprietatea VANZATORULUI. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului / COMENZII si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la VANZATORULUI si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

 

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Qdecor.ro este unic proprietar al tuturor drepturilor referitoare la site şi la conţinutul acestuia. Site-ul şi conţinutul acestuia includ drepturi de proprietate intelectuală protejate de legile naţionale şi acordurile internaţionale cu privire la protejarea dreptului de autor şi a drepturilor conexe.

 

 1. DATE CU CARACTER PERSONAL

S.C. NEXTPROFIL SRL (administratorul site-ului „www.qdecor.ro”) este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 0021105.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, Qdecor.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este:

 • Furnizarea produselor si serviciilor prezentate pe site, incluzand procesarea comenzilor sau a solicitarilor clientilor, facturarea, solutionarea cererilor si a reclamatiilor, prevenirea/depistarea fraudelor;
 • Informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe Qdecor.ro.
 • Informarea utilizatorilor/clientilor (Cumparatorilor) privind evolutia si starea comenzilor.
 • Informarea utilizatorilor/clientilor (Cumparatorilor) privind ofertele, promotiile pentru produsele comercializate in cadrul site-ului.

Prin completarea datelor dumneavostra in formularul de creare de cont si/sau de COMANDA declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date Qdecor.ro, inregistrata in registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal sub numarul 0021105, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate

Prin citirea acestor Termeni si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora. Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa  Str Frasinului, nr 5C, Ap1, Chitilia, Ilfov, va puteti exercita, in mod gratuit, dreptul de a solicita stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege.

Qdecor.ro poate notifica utilizatorii/clientii (cumparatorii) privind ofertele curente prin newsletterul saptamanal/lunare

Qdecor.ro nu promoveaza SPAM-ul. Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

Qdecor.ro poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: curierat, servicii de plata / bancare.

Qdecor.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce gazduieste site-ul nostru, sau actiunilor unor terte persoane.

 

 1. INFORMATII CU PRIVIRE LA EXERCITAREA DREPTULUI DE RETRAGERE DIN CONTRACT SI RETURNARE A PRODUSELOR

Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, în termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor sau, in cazul bunurilor multiple comandate printr-o singura comanda si livrate separat, data la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a ultimului produs.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca trimisa prin email catre SC NEXTPROFIL SRL la adresa office@nextprofil.ro sau comenzi@qdecor.ro.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecintele Retragerii/Returnarii Produselor

Daca va retrageti, vom rambursa  suma corespunzatoare produselor achizitionate, cu exceptia costurilor de livrare si/sau a costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.

Vom efectua rambursarea prin transfer bancar in baza contului bancar furnizat de dumneavoastra prin email la adresa: office@nexprofil.ro sau comenzi@qdecor.ro

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa depozitului de la care au fost expediate, adresa pe care o veti primi in scris, prin email, imediat dupa confirmarea primirii solicitarii de retragere, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat doar daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.

Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

9. TERMENI DE LIVARE

Transportul produselor se va face prin intermediul fimelor de curierat, in Bucuresti si in tara, in aproximativ 5 zile lucrătoare de la finalizarea comenzii si confirmarea disponibilitatii produselor. Exista posibilitatea ca in cazul unei localitati care se afla la o distanta mare de sediul curierului, livrarea ssa se faca doar intr-o zi pe saptamana, astfel termenul de mai sus poate fi depasit.

Livrarea se va face in intervalul orar 09:00 – 17:00 de luni pana vineri si in intervalul 09:00 – 12:00 sambata, in functie de decizia companiei de curierat. Daca la adresa de livrare (de ex. acasa) nu se pot prelua produsele in acest interval, specificati o alta adresa (de ex. adresa unei vecin, a unei rude sau adresa locului de munca – daca aveti posibilitatea sa va transportati ulterior produsul de la serviciu acasa).

 • Costul transportului este de minim 22 lei si creste in functie de categoria din care face produsul si de numarul de produse comandate. Costul final al transportului o sa fie afisat dupa ce plasati produsele in cos.

Atenție! Coletele cu lungimi intre 300 si 600 cm se expediaza doar până la depozitul curierului din resedinta de judet sau alt oras din judet in care firma de curierat detine un depozit. Pentru Bucuresti si Ilfov putem livra cu autovehicule proprii colete cu lungimi pana la 600 cm doar pentru comenzi achitate in avans cu plata online sau ordin de plata. Pot exista localitati  in care este necesara ridicarea coletului de catre client din depozitul curierului chiar daca lungimea acestuia este mai mica de 300 cm. Situatiile pot fi urmatoarele: localitati foarte indepartate (80-100 km aditionali), cu acces dificil (ex Sulina) sau in care companiile de curierat dispun de o flota de autovehicule redusa si de gabarit mic.

Inregistrarea comenzii nu reprezinta si confirmarea acesteia. Dupa preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de catre operatorii nostri in vederea confirmarii stocului si stabilirii detaliilor de livrare. 

 • Pentru diferitele exceptii de livrare, toate detaliile se vor discuta telefonic sau pe emal.

10. FACTURARE- MODALITATI DE PLATA

Preturile produselor si serviciilor afisate in cadrul site-ului Qdecor.ro includ T.V.A. conform legii in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda.

VANZATORUL va emite catre CUMPARATOR o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia CUMPARATORULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata comenzii (a contractului) poate fie efectuata astfel:

 1. Rambus in momentul livrarii
 2. Plata Online cu cardul prin intermediul https://www.euplatesc.ro/
 3. Ordin de plata (in baza facturii proforme emise de catre Vanzator) in contul RO37 BTRL RONC RT03 5769 9101 deschis la Banca Transilvania – Suc Alexandria sau in contul de Trezorerie RO13TREZ6065069XXX009154, deschia la Trezoreria Alexandria, daca este cazul.

        11. LIMITAREA RĂSPUNDERII

11.1. Raspunderea pentru continutul siteului. Qdecor.ro nu este si nu poate fi facut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informatiilor publicate sau mentinute pe SITE, care nu se datoreaza culpei sale. Cumparatorii pot solicita telefonic informatii detaliate.

11.2. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu s-a livrat inca.

11.3. Caracteristicile produselor prezentate pe site sunt preluate / puse la dispozitie de producatori si/ furnizori. SC NEXTPROFIL SRL nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea acestor informatii.

11.4. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.

 12. FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.   


13. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Cumparator se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

In urma intrarii in vigoare a Regulamentului 524/2013 privind solutionarea online a litigiilor in materie de consum comerciantii din Uniunea Europeana care incheie contracte de vanzare online trebuie sa furnizeze un link electronic catre platforma SOLPlatforma SOL este conceputa ca un instrument online dezvoltat de Comisia Europeana si care functioneaza ca un punct de intrare unic pentru consumatorii si comerciantii care doresc o solutionare pe cale extrajudiciara a litigiilor rezultate din tranzactiile online.
 
 
Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate si neconditionat raspunderea.

LEGISLATIE

Lege nr. 363/2007: privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor

Lege nr. 449/2003: privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestoraOrdonanta nr. 21/1992: privind protectia consumatorilor

Intra in legatura cu noi