Instrucţiuni de montare panouri decorative 3D

PASUL  1: PREGĂTIREA SUPRAFEŢELOR

Panourile decorative 3D au fost create pentru a fi instalate pe suprafeţe relativ netede. Prin urmare, suprafaţa trebuie să fie curată, uscată şi fără impurităţi. Toate găurile majore sau denivelările vor trebui reparate înainte de aplicare. Dacă produsul este instalat peste tencuială lucioasă sau vopsea, atunci suprafaţa trebuie să fie şmirgheluită, în prealabil, pentru a deveni mată  şi a facilita lipirea.

PASUL 2: PREGĂTIREA PLĂCILOR

Cu 48 de ore înainte de montaj, plăcile trebuie să fie aclimatizate la temperatura camerei în care vor fi montate.

PASUL 3: MONTAREA PANOURILOR 3D

Înainte de aplicare trebuie să vă gândiţi dacă instalaţia va fi montată din perete în perete sau dacă preferaţi un design „plutitor”, în care plăcile sunt despărţite de fâşii din alt material. Este important să ştiţi exact cum doriţi să arate înainte de a începe montajul. Dacă sunteţi nesigur, aşezaţi plăcile pe podea şi însemnaţi pe pereţi locurile unde doriţi să aplicaţi pereţii falşi.

FOLOSIREA UNUI ADEZIV PERMANENT

Pentru instalarea permanentă vă recomandăm să utilizaţi adezivii: . Urmaţi instrucţiunile producătorului în ceea ce priveşte utilizarea adezivilor. Dacă observaţi că o placă este arcuită puteţi să o îndoiţi uşor pentru a o ajuta să îşi revină la forma iniţială, înainte de a fi montată. Fiţi atent la margini şi asiguraţi-vă că toate plăcile sunt 100% întinse, fără denivelări. Pentru acest lucru puteţi să utilizaţi un trafalet de tapet. Asiguraţi-vă că plăcile sunt îmbinate cât mai bine.  Este posibil ca pe rolă să rămână mastic în timpul instalării, motiv pentru care este bine să aveţi la îndemână o cârpă umedă. Evitaţi ştergerea excesivă a plăcilor dacă nu este neapărat necesar.

PUNEREA PLĂCILOR PE PERETE

Indiferent de metoda de lipire, plăcile se aplică în acelaşi mod. Aşadar, plăcile iniţiale se poziţionează cât se poate de drept. Pentru a realiza acest lucru utilizaţi bolobocul şi luaţi în considerare orice denivelarea de pe perete.

Dacă se doreşti ca plăcile să fie alipite, atunci trebuie să acordaţi o atenţie deosebită acestui lucru pentru a minimiza locul de îmbinare. Pentru instalaţiile menite să acopere întregul peretele, montarea plăcilor începe din colţul de sus şi se continuă în josul peretelui pentru a evita ca ultima placă, care uneori trebuie tăiată, să dea un aspect neuniform. Dacă, totuşi, alegeţi să începeţi montajul din centru, luaţi aminte că plăcile de la margine vor trebui tăiate. Ţineţi minte: măsuraţi de două ori şi tăiaţi o singură dată!

TĂIEREA PLĂCILOR

În majoritatea cazurilor de instalare va fi nevoie să tăiaţi unele plăci. Ele vor fi tăiate cu un kuter standard.  După tăiere, folosiţi un şmirghel cu granulaţie mare pentru a netezi marginile.

UMPLEREA ROSTURILOR

Folosind un produs modular, tăierea plăcilor va fi inevitabilă. Dacă peretele nu este  complet drept, atunci o placă poate fi mutată de pe direcţia ei. Aceste probleme pot fi rezolvate cu utilizarea kitului de îmbinare. Materialul de îmbinare trebuie aplicat înainte de vopsit şi după grunduire. Asiguraţi-vă că sunteţi mulţumiţi de modul în care sunt montate plăcile înainte de aplicarea materialul de îmbinare, deoarece ulterioarele modificări de poziţie ale plăcilor l-ar putea deteriora. Lăsaţi materialul să se usuce şi dacă este nevoie puteţi să mai adăugaţi un strat. Dacă este necesar, puteţi să neteziţi cu şmirghelul şi curăţaţi cu o cârpă umedă. Evitaţi ştergerea dacă plăcile nu au fost grunduite înainte.

ŞLEFUIRILE FINALE

După ce toate plăcile au fost montate şi rosturile au fost umplute, aplică un strat subţire de amorsă. După ce aceasta s-a uscat, recomandăm o netezire rapidă cu un şmirghel cu granulaţie mică. Astfel, suprafaţa va deveni fină şi va fi gata pentru vopsit.

PASUL 5: VOPSIREA

Panourile sunt acum gata de vopsit, adică pregătite de pentru vopseaua cu latex. Plăcile pot fi periate, laminate sau pulverizate.  Dacă plăcile au fost lipite cu adeziv permanent, este bine să se aplice mai bine straturi de vopsea în locul unuia singur, dar gros.

Intra in legatura cu noi